• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Lielbritānijas militāro sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.02.1999., Nr. 34/35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21541

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts šīgada finansu politiku

Vēl šajā numurā

05.02.1999., Nr. 34/35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Lielbritānijas militāro sadarbību

Vakar, 4.februārī, Aizsardzības ministrijā tika parakstīts divpusējais nodomu protokols par militāro sadarbību 1999.gadā starp Latviju un Lielbritāniju.

No Latvijas Aizsardzības ministrijas puses to parakstīja aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis, bet no Lielbritānijas puses — Lielbritānijas vēstnieks Latvijā Nikolass Džeralds.

Divpusējais nodomu protokols par militāro sadarbību starp Latviju un Lielbritāniju 1999.gadā paredz sadarbību trīs svarīgākajās jomās — angļu valodas mācībās, apakšvirsnieku apmācībā un sadarbībā starp Latvijas Zemessardzi un Lielbritānijas teritoriālo armiju. Nodomu protokols paredz arī sadarbību ar Nacionālo aizsardzības akadēmiju, kur Lielbritānijas pārstāvji sniegs konsultācijas par virsnieku un instruktoru pamatapmācību, kā arī instruktoru apmācību.

Sadarbības ietvaros paredzēta arī abu valstu aizsardzības ministriju un bruņoto spēku pārstāvju vizīšu apmaiņa.

Vienošanās memorands par kontaktiem un sadarbību aizsardzības jomā starp Latvijas un Lielbritānijas aizsardzības ministrijām tika parakstīts 1994.gada oktobrī, un pēc tam ik gadu abu valstu starpā tiek slēgti ikgadējās vienošanās memorandi, kuri nosaka galvenos abu valstu militārās divpusējās sadarbības virzienus.

Dokumentu parakstīšanā kopā ar vēstnieku piedalījās arī Lielbritānijas militārais atašejs Latvijā pulkvežleitnants Migels Langs un Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas Viduseiropas un Austrumeiropas departamenta direktora vietnieks Maikls Raters.

Aizsardzības ministrijas

preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!