• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2010. gada 17. augusta noteikumi Nr. 782 "Kārtība, kādā izvieto un noformē pasta pakalpojumu sniegšanas vietas, pasta tīkla piekļuves punktus, pastkastīšu punktus un pastkastītes". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.08.2010., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/215384

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.490

Par Sociālās drošības tīkla stratēģiju

Vēl šajā numurā

20.08.2010., Nr. 132

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 782

Pieņemts: 17.08.2010.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.782

Rīgā 2010.gada 17.augustā (prot. Nr.42 12.§)

Kārtība, kādā izvieto un noformē pasta pakalpojumu sniegšanas vietas, pasta tīkla piekļuves punktus, pastkastīšu punktus un pastkastītes

Izdoti saskaņā ar Pasta likuma 49.panta pirmo daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā izvieto un noformē pasta pakalpojumu sniegšanas vietas, pasta tīkla piekļuves punktus, pastkastīšu punktus un pastkastītes.

2. Pasta komersants, kas sniedz universālo pasta pakalpojumu (turpmāk – pasta komersants), izvieto pasta pakalpojumu sniegšanas vietas atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas noteiktajām universālā pasta pakalpojuma saistībām.

3. Pasta pakalpojumu sniegšanas vietā un pasta tīkla piekļuves punktā novieto norādi par pasta komersantu, struktūrvienību un darba laiku.

4. Pasta pakalpojumu sniegšanas vietā un pasta tīkla piekļuves punktā ir pieejama informācija par sniedzamajiem pasta pakalpojumiem, tarifiem un cita ar klientu apkalpošanu saistīta informācija.

5. Pasta komersants savā pasta tīklā vēstuļu kastītes noformē vienādi, un tām acīmredzami un nepārprotami jāatšķiras no citu pasta komersantu novietotajām vēstuļu kastītēm.

6. Daudzdzīvokļu mājās pastkastītes novieto pirmā stāva kāpņu telpā. Ja daudzdzīvokļu mājas pirmajā stāvā nav kāpņu telpas vai kāpņu telpā tehnisku iemeslu dēļ pastkastītes novietot nav iespējams, tās novieto otrā stāva kāpņu telpā.

7. Uz pastkastītēm, kas novietotas daudzdzīvokļu mājās, norāda dzīvokļa numuru vai juridiskās personas nosaukumu.

8. Pie privātmājām pastkastītes novieto pie mājas teritorijas ieejas žoga (sētas) vai citā labi apgaismotā vietā, kas ir pieejama pastniekam (pasta piegādātājam) jebkurā laikā.

9. Uz pastkastītēm, kas novietotas pie privātmājām, norāda mājas numuru, mājas nosaukumu vai mājas īpašnieka uzvārdu.

10. Pastkastīšu atvēruma izmērs ir tāds, lai tajā varētu ievietot vienkāršas vēstules A4 formātā.

11. Ja privātmāja vai viensēta atrodas pie pievedceļa (ceļš, kas savieno tuvāko valsts vai pašvaldības autoceļu ar attiecīgo viensētu vai privātmāju), pastkastītes un pastkastīšu punktus novieto ne tuvāk kā 5 m un ne tālāk kā 10 m no minētās tuvākās valsts vai pašvaldības autoceļa klātnes malas.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Satiksmes ministrs K.Gerhards

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!