• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ziemeļvalstu un Baltijas valstu vienošanos finanšu jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.08.2010., Nr. 131 https://www.vestnesis.lv/ta/id/215364

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2010.gada 17.augustā

Vēl šajā numurā

19.08.2010., Nr. 131

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ziemeļvalstu un Baltijas valstu vienošanos finanšu jomā

Dānijas, Igaunijas, Īslandes, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Somijas un Zviedrijas finanšu un citas atbildīgās ministrijas, centrālās bankas un finanšu sektora uzraudzības iestādes ir parakstījušas vienošanos par sadarbību pārrobežu finanšu stabilitātes, krīžu vadības un risināšanas jomā. Vienošanās paaugstinās gatavību risināt pārobežu finanšu stabilitātes draudus finansiāli integrētajā Ziemeļu un Baltijas valstu reģionā. Balstoties uz vienošanos, tiek izveidota pirmā Eiropas pārrobežu stabilitātes grupa.

Ziemeļu un Baltijas valstu finansiālā integrācija prasa ciešāku sadarbību starp valsts institūcijām finanšu stabilitātes jomā. Tāpēc pēdējā gada laikā tika izstrādāta vienošanās, kas paredzēta, lai uzlabotu sadarbību finanšu krīžu novēršanā, vadībā un risināšanā. Parakstot vienošanos, Ziemeļu un Baltijas valstu atbildīgās valsts institūcijas apliecina gatavību risināt sarežģījumus, kas varētu rasties pārrobežu bankām. Šīs institūcijas būs pirmās, kas praksē ieviesīs 2008.gada 1.jūnija Eiropas Savienības mēroga Saprašanās memoranda par pārrobežu finanšu stabilitāti noteikumus.

Vienošanās pusēm ir juridiski nesaistoša, tomēr tā paredz izveidot īpašu informācijas apmaiņas un koordinācijas kārtību un procedūras, kas veicinās iesaistīto pušu sadarbību. Vienošanās mērķis ir mazināt pārrobežu finanšu krīžu rašanās risku un nodrošināt efektīvu krīžu vadību Ziemeļu un Baltijas valstu reģionā. Vienošanās neattiecas uz nacionāla līmeņa finanšu nestabilitātes gadījumiem.

Tiks izveidota arī Ziemeļu un Baltijas valstu pārrobežu stabilitātes grupa, kas būs atbildīga par vienošanās īstenošanu. Stabilitātes grupas rotācijas kārtībā vadīs kāda no finanšu (vai citām atbildīgām) ministrijām. Dānijas Ekonomikas un uzņēmējdarbības lietu ministrija būs pirmā, kas vadīs stabilitātes grupu.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!