• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ainažu ostas pārvaldes dibināšanu un finansiāli saimniecisko darbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.1998., Nr. 142/143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/215240

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts budžeta revīzijas departamenta kolēģijas lēmums Nr.5.1-2-209/1997

Par revīzijas rezultātiem LR Iekšlietu ministrijas Valsts policijas mācību centrā

Vēl šajā numurā

20.05.1998., Nr. 142/143

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts kontrole

Veids: lēmums

Numurs: 5.1-2-46/98

Pieņemts: 22.04.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts saimnieciskās darbības revīzijas departamenta kolēģijas lēmums Nr.5.1-2-46/98

Rīgā 1998. gada 22.aprīlī

Par Ainažu ostas pārvaldes dibināšanu un finansiāli saimniecisko darbību

Valsts kontroles Valsts saimnieciskās darbības revīzijas departamenta kolēģijas sēdē piedalījās: kolēģijas priekšsēdētājs departamenta direktors V.Grasis, kolēģijas locekļi J.Āboliņš, L.Ceimere, Dz.Levrence, R.Strods, D.Timšāne, Valsts kontroles darbinieki valsts revidente M.Kalpaka, valsts revidente A.Feldmane; uzaicinātie Ainažu pilsētas domes priekšsēdētāja G.Bērziņa, Ainažu pilsētas Zemes komisijas priekšsēdētāja L.Tauriņa, Salacgrīvas ostas velkoņa kapteinis, glābšanas dienesta koordinators E.Murds, Ainažu domes juriskonsulte R.Sliede, LR SM Jūrniecības departamenta ostu nodaļas vadītājs A.Coņevs; protokolēja valsts revidenta palīdze L.Cildermane.

Izskatot un izvērtējot pārbaudes materiālus, uzklausot uzaicināto amatpersonu paskaidrojumus kolēģijas sēdes laikā,

kolēģija konstatēja:

1. Ainažu ostas, kura beidza funkcionēt pēc Otrā pasaules kara, atjaunošanu uzsāka Ainažu pašvaldība 1993.gadā ar projektēšanas darbiem. Ostas atjaunošana Latvijas ziemeļos ievērojami uzlabotu ekonomisko situāciju šajā reģionā.

2. Ainažu pilsētas dome neizpildīja likuma par ostām prasības — izveidot līdz 1994.gada 1.augustam ostas pārvaldi.

3. 06.03.1997. Ainažu pilsētas dome, nepareizi traktējot likuma par ostām prasības, izveidoja pašvaldības uzņēmumu "Ainažu ostas pārvalde" , bet 26.11.1997., labojot kļūdu, reorganizēja uzņēmumu, izveidojot iestādi "Ainažu ostas pārvalde".

4. Ainažu ostas pārvaldes valdījumā nav nodota ostas zemes teritorija un akvatorija, nav pilsētas domes apstiprināta ostas pārvaldes nolikuma, kā arī LR Satiksmes ministrijas apstiprinātu ostas noteikumu.

5. Ainažu ostas izbūve praktiski ir sākuma stadijā, kaut gan ostas atjaunošanā no Ostu attīstības fonda ieguldīti Ls 294 727.

6. Ainažu pilsētas dome, ostas pārvalde, kā arī LR Satiksmes ministrija nav spējušas izstrādāt reālu ostas attīstības programmu, nav atrisināts finansējuma jautājums ostas atjaunošanas darbiem, kuri praktiski ir pārtraukti.

7. Neatrisinot jautājumu par ievērojamu investīciju piesaistes programmas izstrādāšanu ostas izbūves pabeigšanai, atzīstams, ka ieguldītie līdzekļi no Ostu attīstības fonda izlietoti bezmērķīgi un nesaimnieciski.

Kolēģija nolēma:

1. Slēgt revīzijas lietu Nr.5.1-2-46/98.

2. Uzdot LR Satiksmes ministrijai saskaņot ar Ainažu pašvaldību un apstiprināt Ainažu ostas noteikumus.

3. Uzdot Ainažu pilsētas domei:

3.1. sakārtot zemes īpašuma attiecības ostas teritorijā un nodot pašvaldības zemi ostas pārvaldes valdījumā;

3.2. sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Satiksmes ministriju ekonomiski pamatot Ainažu ostas attīstību un izmantošanas perspektīvas;

3.3. kopā ar ostas pārvaldi izstrādāt reālu ostas izbūves finansējuma programmu, saskaņojot to ar LR Satiksmes ministriju.

Par paveikto paziņot Valsts kontrolei līdz 1998.gada 1.septembrim.

4. Kolēģijas lēmumu nosūtīt Latvijas ostu padomei, LR Satiksmes ministrijai, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, Ainažu pilsētas domei un Ainažu ostas pārvaldei.

Kolēģijas lēmumu var pārsūdzēt LR Valsts kontroles padomē mēneša laikā no lēmuma paziņošanas dienas, iesniedzot sūdzību Valsts kontroles Valsts saimnieciskās darbības revīzijas departamentā.

Kolēģijas priekšsēdētājs V.Grasis

Kolēģijas locekļi J.Āboliņš, L.Ceimere, Dz.Levrence, R.Strods, D.Timšāne

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!