• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Centrālās statistikas pārvaldes 1998. gada 27. marta informācija "Par izglītības iestāžu apmeklētību Latvijā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.04.1998., Nr. 87/88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/215047

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Centrālās statistikas pārvaldes informācija

Par pārtikas produktu patēriņu 1997.gadā

Vēl šajā numurā

02.04.1998., Nr. 87/88

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Centrālā statistikas pārvalde

Veids: informācija

Pieņemts: 27.03.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Centrālās statistikas pārvaldes informācija

1998. gada 27. martā

Par izglītības iestāžu apmeklētību Latvijā

Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka 1997./98. mācību gadā Latvijas izglītības iestādes pavisam apmeklē 539 tūkst. cilvēku jeb 22% no kopējā Latvijas iedzīvotāju skaita. No tiem 68 tūkst. ir bērnudārzu audzēkņi, 361 tūkst. - vispārizglītojošo skolu skolēni, 26 tūkst. - arodskolu audzēkņi, 19 tūkst. - vidējo speciālo mācību iestāžu audzēkņi un 65 tūkst. - augstskolu studenti.

Visaptverošu izglītības sistēmas darbību raksturojošu informāciju var iegūt Centrālās statistikas pārvaldes sagatavotajā ikgadējā datu krājumā "Izglītības iestādes Latvijā 1997./98. mācību gada sākumā". Tajā apkopota informācija par Latvijas izglītības iestāžu skaitu un veidiem, par šo iestāžu audzēkņu vecumu, mācību valodu, svešvalodu apgūšanu, izglītības gaitu turpināšanu pēc skolas beigšanas, informācija par pedagoģisko darbinieku sastāvu mācību iestādēs u.c.

Krājuma nodaļā "Latvijas augstākās mācību iestādes" sniegti gan detalizēti dati par studentu skaitu katrā Latvijas augstskolā, gan arī izziņas informācija par to, kādu Latvijas rajonu iedzīvotāji visbiežāk iestājas Latvijas augstākajās mācību iestādēs un kuras Latvijas augstskolas ir īpaši populāras ārzemju studentu vidū.

Svarīgākie dati par izglītības iestādēm uzrādīti dinamikā. Daļa rādītāju publicēti arī sadalījumā pa Latvijas pilsētām un rajoniem.

CSP Kultūras, izglītības, zinātnes un veselības aizsardzības statistikas daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!