• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mazākumtautību konsultatīvā padome: Par situāciju starpnacionālajās attiecībās Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.08.2010., Nr. 128 https://www.vestnesis.lv/ta/id/214991

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

13.08.2010., Nr. 128

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mazākumtautību konsultatīvā padome: Par situāciju starpnacionālajās attiecībās Latvijā

11.augustā Rīgas pilī notika Mazākumtautību konsultatīvās padomes kārtējā sēde.

Darba kārtībā tika iekļauti jautājumi, par kuriem diskutēja padomes locekļi un uzaicinātie viesi – laikraksta “Latvijas Avīze” redakcijas padomes priekšsēdētājs Voldemārs Krustiņš, izdevniecības nama “Petits” prezidents Aleksejs Šeiņins, laikraksta “Latvijas Avīze” žurnāliste Ināra Mūrniece un laikraksta “Čas” žurnāliste Ksenija Zagorovska.

Mazākumtautību konsultatīvā padome ar interesi uzklausīja divu krievu un latviešu valodā rakstošo mediju redzējumu par situāciju starpnacionālajās attiecībās Latvijā un izvērtēja priekšlikumus un uzdevumus, kā plašsaziņas līdzekļiem labāk sadarboties, mazināt plaisu starp divām mediju telpām, apmainīties ar informāciju un kļūt iecietīgākiem.

Sēdes laikā Mazākumtautību konsultatīvās padomes pārstāvji atzīmēja, ka kopumā situācija starpnacionālo attiecību jomā Latvijā ir uzlabojusies, taču vēl ievērojams darbs ir jāiegulda, lai pilnveidotu plašsaziņas līdzekļu darbu. Mazākumtautību pārstāvji izteica arī bažas par to, ka atsevišķos Latvijas novados, it īpaši pierobežā, iedzīvotājiem ir grūtības ar Latvijas TV kanālu uztveršanu, un tā vietā ir jāskatās kaimiņvalstu programmas.

Konsultatīvā padome atbalstīja mediju pārstāvju priekšlikumu gada beigās nākt klajā ar ziņojumu par situāciju Latvijā starpnacionālajās attiecībās.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!