• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par valsts budžeta ieņēmumiem un izdevumiem jūlijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.08.2010., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/214808

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par patēriņa cenu indeksa pieaugumu jūlijā

Vēl šajā numurā

11.08.2010., Nr. 126

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par valsts budžeta ieņēmumiem un izdevumiem jūlijā

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotās informācijas par VID administrēto ieņēmumu izpildi jūlijā ir konstatēts, ka nodokļu ieņēmumu plāns ir gandrīz izpildīts.

Kopsummā pagājušajā mēnesī valsts budžetā nodokļos, ko administrē VID, tika iekasēti 303 miljoni latu, kas ir aptuveni 97%, salīdzinot ar plānoto.

Saskaņā ar Valsts kases (VK) operatīvajiem datiem par valsts budžeta izpildi jūlijā valsts pamatbudžeta ieņēmumi bija 216,1 miljons latu, bet izdevumi sasniedza 196,8 miljonus latu, veidojot finansiālo pārpalikumu – 19,3 miljonus latu. Valsts speciālā budžeta ieņēmumi jūlijā sasniedza 97,8 miljonus latu, izdevumi – 116,2 miljonus latu, veidojot finansiālo deficītu 18,4 miljonu latu apjomā. Valsts konsolidētā budžeta pārpalikums jūlijā ir 0,9 miljoni latu. Savukārt valsts budžeta deficīts šā gada septiņos mēnešos bija 238 miljoni latu.

Valsts ieņēmumu dienesta administrētie valsts pamatbudžeta ieņēmumi (bez iedzīvotāju ienākuma nodokļa un dabas resursu nodokļa, kuru ieņēmumi tiek sadalīti starp valsts pamatbudžetu un pašvaldību budžetiem) bija 134 miljonu latu apmērā, kas veido 100% izpildi pret plānu. Valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas (kopā ar atskaitījumiem otrā līmeņa pensiju ieguldījumu plāniem) bija 100,7 miljonu latu apmērā, izpildot 96,4% no plānotā. Kopsummā VID administrētie ieņēmumi jūlijā izpildīti ~ 97% apmērā, salīdzinot ar plānu.

Uzņēmumu ienākuma nodokļa ieņēmumi jūlijā veidoja 5,2 miljonus latu, kas ir 173,8% no plānotā apjoma, bet pievienotās vērtības nodokļa ieņēmumi bijuši 73,7 miljoni latu, kas par 23% pārsniedz plānoto.

Akcīzes nodoklī tika iekasēti 41,2 miljoni latu, kas par 5% atpaliek no plānotā iekasēšanas apjoma. Akcīzes nodokļa ieņēmumi no alus pārsnieguši plānu pat divas reizes un pret plānoto ir izpildīti 200%, tāpat akcīze no alkoholiskajiem dzērieniem ir iekasēta 103,4% apmērā. Savukārt ieņēmumi no akcīzes nodokļa tabakas izstrādājumiem atpalikuši no plāna par 26,1%.

Vieglo automobiļu un motociklu nodokļa ieņēmumi jūlija bijuši pārpildīti par 30,2%, kā arī muitas nodokļa ieņēmumi jūlijā pārsniedza plānoto iekasēšanas apjomu par 26,5%.

Papildus Finanšu ministrija informē, ka iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) izpilde 2010.gada septiņos mēnešos ir 95,79% no šā perioda prognozes, tajā skaitā VK sadales konta (no kā saņem ienākumus visas pašvaldības) izpilde ir 95%, Rīgas pašvaldības budžetā tieši iekasētā daļa – 96%, bet Ventspils budžetā tieši iekasētā daļa – 92%. Līdz ar to IIN gada ieņēmumu prognozes neizpildes kompensācija nebūs nepieciešama.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!