• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot jauno Vācijas vēstnieku Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.08.2010., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/214804

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

11.08.2010., Nr. 126

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot jauno Vācijas vēstnieku Latvijā


Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

10.augustā Valsts prezidents Valdis Zatlers akreditēja jauno Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Klausu Burkhartu (Klaus Burkhardt).

Sarunas laikā Valsts prezidents apsveica Klausu Burkhartu, stājoties amatā, un novēlēja veiksmi, pildot savus jaunos amata pienākumus Latvijā. Valdis Zatlers izteica cerību, ka vēstnieka darbības laikā Latvijā teicamā sadarbība starp abām valstīm tiks vēl vairāk paplašināta.

Tiekoties Valdis Zatlers uzsvēra, ka ciešās attiecības starp abām valstīm ir viena no Latvijas ārpolitikas prioritātēm, ko apliecina regulārās tikšanās starp abu valstu amatpersonām dažādos līmeņos. Valsts prezidents, norādot uz līdzšinējo veiksmīgo sadarbību dažādos projektos, īpaši aicināja veicināt Latvijā investīcijas uzņēmējdarbībā. Viņš sacīja: “Latvijai un Vācijai ir jāintensificē ekonomiskā sadarbība, ņemot vērā, ka Vācijas ekonomiskā un tautsaimnieciskā klātbūtne šajā reģionā ir ar gadsimtiem ilgām tradīcijām.”

Sarunā plaši tika apspriestas iespējas paplašināt ekonomisko sadarbību, kā arī veicināt ciešāku sadarbību izglītības un kultūras jomā. K.Burkharts augstu novērtēja Latvijas paveikto krīzes pārvarēšanā un veiktās reformas. Viņš arī apliecināja, ka savas kadences laikā darīs visu, lai veicinātu ekonomikas, kultūras un izglītības sakarus.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!