• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Pašvaldību savienība: Par sarunām ar Starptautisko Valūtas fondu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.08.2010., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/214753

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Zinātņu akadēmija: Par zinātnes un nacionālās identitātes kongresu

Vēl šajā numurā

10.08.2010., Nr. 125

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Pašvaldību savienība: Par sarunām ar Starptautisko Valūtas fondu

6.augustā notika Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) sarunas, kurās LPS aicināja SVF ieteikt Latvijas valdībai vienoties ar pašvaldībām par 2011.gada valsts budžetu, lai nodrošinātu sociālo stabilitāti.

LPS arī aicināja dot pašvaldībām brīvību pašām pieņemt lēmumus, lai operatīvi risinātu jautājumus. LPS uzsvēra, ka izdevumu konsolidācija (samazināšana) uz pašvaldību rēķina praktiski ir neiespējama, jo pašvaldības jau tagad ar mokām nodrošina pamatpakalpojumus iedzīvotājiem. Prognozējamais apkures cenu kāpums par vairāk nekā 40% nesīs sev līdzi sociālo pabalstu pieprasījumu palielināšanos, tāpēc no pašvaldību budžetiem vairs nav ko samazināt, ja vien valdība nevēlas, lai arī Latvijā sāktos streiki un nemieri.

LPS informēja SVF par savu prasību valdībai palielināt valsts budžeta daļu dzīvokļa pabalstu izmaksām no pašreizējiem 20% uz 80%. LPS pamatoja šo prasību ar to, ka no 1.jūlija ieviestais akcīzes nodoklis gāzei un plāni paaugstināt PVN apkurei no pašreizējiem 10% uz 21% sadārdzinās apkures cenu par vairāk nekā 40%.

LPS arī informēja SVF, ka joprojām ir spēkā daudzas normatīvo aktu prasības, kas uzdod pašvaldībām pildīt funkcijas, kurām valsts budžets nenodrošina finansējumu un par kuru neizpildi valsts iestādes pašvaldībām liek maksāt soda naudas, kā arī pašvaldību vadītāji tiek iesūdzēti tiesā. SVF pauda ieinteresētību atrisināt šo jautājumu.

Latvijas Pašvaldību savienība ir gandarīta par Starptautiskā Valūtas fonda pozitīvo izpratni par situāciju pašvaldībās.

Dace Zvirbule, LPS padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!