• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iedzīvotāju aptauju administratīvo procedūru novērtēšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.08.2010., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/214639

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2010.gada 5.augustā

Vēl šajā numurā

06.08.2010., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iedzīvotāju aptauju administratīvo procedūru novērtēšanai

3.augustā izsludināts atklāts konkurss par iedzīvotāju aptauju rīkošanu administratīvo procedūru novērtēšanai. Aptauju rezultātā iegūtā informācija tiks izmantota, lai samazinātu administratīvo slogu un administratīvās izmaksas iedzīvotājiem publisko pakalpojumu saņemšanai minētajās jomās.

Aptaujas mērķis ir iegūt Latvijas iedzīvotāju, kā arī nevalstisko organizāciju viedokli par administratīvajām procedūrām, kas saistītas ar publisko pakalpojumu saņemšanu, to sarežģītības pakāpi un radītajām administratīvajām izmaksām, kā arī iegūt pārskatu par to, kā mainās minētais iedzīvotāju viedoklis.

Konkursa nolikums paredz veikt četras pēc vienotiem kritērijiem sagatavotas, savstarpēji salīdzināmas iedzīvotāju aptaujas par administratīvo procedūru novērtējumu valsts un pašvaldību līmenī no 2010. līdz 2013.gadam. Aptaujas tiks veiktas šādās jomās: veselības pakalpojumi, sociālie pakalpojumi, iekšējās drošības pakalpojumi, nevalstisko organizāciju darbība, nodokļu maksāšana, īpašumtiesības un nekustamais īpašums un izglītības pakalpojumi.

Konkursa rezultātā tiks izvēlēts saimnieciski izdevīgākais piedāvājums, ņemot vērā gan pakalpojuma cenu, gan arī piedāvājuma kvalitāti.

Iepirkumu izmaksas 85% no projekta kopējā apjoma finansē Eiropas Savienība ar Eiropas Sociālā fonda starpniecību un 15% – Latvijas valsts budžets.

ESF projekta “Administratīvā sloga samazināšana un administratīvo procedūru vienkāršošana” mērķis ir samazināt administratīvo slogu gan uzņēmējiem, gan nevalstiskajām organizācijām, gan iedzīvotājiem kopumā, tādējādi uzlabojot uzņēmējdarbības vidi un paaugstinot publiskās pārvaldes sniegto pakalpojumu kvalitāti un veicinot to pieejamību, kā arī attīstīt publiskās pārvaldes iestāžu darbinieku (t.sk. arī pašvaldību līmeņa) izpratni par administratīvā sloga problemātiku, kā arī sekmēt pārvaldes darbinieku praktiskās zināšanas par to, kā samazināt administratīvo slogu un vienkāršot administratīvās procedūras.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!