• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Centrālās statistikas pārvaldes 1999. gada 29. janvāra informācija "Par izmēģinājuma tautas skaitīšanu Rīgā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.02.1999., Nr. 30/31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21462

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Centrālā statistikas pārvaldes informācija

Par ražošanas apjomiem 1998.gadā

Vēl šajā numurā

03.02.1999., Nr. 30/31

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Centrālā statistikas pārvalde

Veids: informācija

Pieņemts: 29.01.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Centrālā statistikas pārvaldes informācija

1999.gada 29.janvārī

Par izmēģinājuma tautas skaitīšanu Rīgā

Lai sagatavotos 2000.gada vispārējai tautas skaitīšanai, Centrālā statistikas pārvalde (CSP), sākot ar 1999.gada 1.februāri, veiks izmēģinājuma tautas skaitīšanu atsevišķās Rīgas pilsētas teritorijās — Juglā, Purvciemā un Teikas rajonā. Šāds pasākums nepieciešams, lai pārbaudītu tautas skaitīšanas programmā ietverto jautājumu sarakstu — vai cilvēkiem tie ir saprotami un nerada grūtības atbilžu sniegšanā. Tāpat paredzēts izmēģināt informācijas savākšanas un apstrādes sistēmas darbību, lai atklātu un novērstu iespējamās neprecizitātes.

Valdība ir nolēmusi 2000.gadā sarīkot kārtējo tautas skaitīšanu mūsu valstī, kas būs pirmā pēc Latvijas valstiskās neatkarības atjaunošanas. Šai skaitīšanai būs ļoti svarīga nozīme jaunu demogrāfisko datu iegūšanai. Tāda informācija par katru no valsts iedzīvotājiem nepieciešama sociālās un ekonomiskās attīstības programmu izstrādāšanai un īstenošanai. Gan izmēģinājuma skaitīšanā, gan 2000.gada tautas skaitīšanā valsts līdzekļu taupīšanas nolūkā tiks izmantota no iepriekšējām skaitīšanām atšķirīga datu ieguves metode. Daļu tautas skaitīšanas programmā ietverto datu (personas dzimšanas datumu, dzīvesvietu, tautību, ģimenes stāvokli u.c.) iegūs no valsts reģistriem, pirmām kārtām — no Iedzīvotāju reģistra, bet tos datus, kuru reģistros nebūs, — no iedzīvotājiem, izmantojot skaitīšanas lapas.

Izmēģinājuma skaitīšanā tiks izmantotas divas metodes. Saskaņā ar pirmo metodi daļā no izvēlētajiem mikrorajoniem pastnieki iedzīvotājiem piegādās divu veidu skaitīšanas lapas kopā ar apmaksātu aploksni atbilžu nosūtīšanai uz CSP. Otra skaitīšanas metode — skaitīšanas dokumentāciju iedzīvotāju mājokļos nogādās CSP pilnvaroti skaitīšanas darbinieki, kuriem būs CSP izsniegtas apliecības. Viņi arī atnāks vēlreiz, lai savāktu aizpildītās Mājsaimniecības lapas un Personas lapas. Kādu neskaidrību gadījumā šie skaitīšanas darbinieki sniegs arī padomus lapu aizpildīšanai.

Jautājumu un atbilžu formulējumi Mājsaimniecības lapā un Personas lapā veidoti iespējami vienkārši, lai to izpildīšana neapgrūtinātu iedzīvotājus un neprasītu lielu laika patēriņu. Ja skaitīšanas lapu aizpildīšanas laikā radīsies neskaidrības, konsultācijas pa tālruni 7366906 sniegs Centrālās statistikas pārvaldes Iedzīvotāju statistikas daļas darbinieki.

Iedzīvotāju statistikas daļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!