• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par gaļas ražošanu un pārstrādāšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.02.1999., Nr. 30/31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21445

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par gaļas ražošanu un pārstrādāšanu (turpinājums)

Vēl šajā numurā

03.02.1999., Nr. 30/31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par gaļas ražošanu un pārstrādāšanu

Vakar, 2.februārī, Zemkopības ministrija (ZM) pie kopīga diskusiju galda bija aicinājusi cūkgaļas ražotājus un gaļas pārstrādes uzņēmumu pārstāvjus.

Sanāksmē piedalījās arī ZM vadība un cūkkopības selekcijas speciālisti. Galvenais temats bija gaļas kvalitāte, iepirkuma cenas un nepieciešamība apgādāt sertificētas kautuves ar iekārtām liesās gaļas un speķa attiecību noteikšanai, kā arī lopkautuvju iekārtošanu atbilstoši Eiropas Savienības (ES) direktīvu prasībām.

Cūkaudzētāju un gaļas pārstrādātāju sanāksmi atklāja ZM valsts sekretārs Jānis Lapše:

— Mums visiem kopīgi jāatšķetina cūkgaļas kvalitātes problēma. Pārstrādes uzņēmumos aparatūras liesās gaļas un speķa biezuma mērīšanai nav, jo to dara acīmredzot ar metra mēru, bet varbūt ar pirkstiem. Igauņiem jau vairāku uzņēmumu kautuvēs ir šāda aparatūra, arī lietuvieši par to gādā. Gaļas pārstrādes uzņēmumiem izejviela ir jāiepērk un par to jāmaksā atkarībā no gaļas kvalitātes, tādēļ modernizācijas finansējumam jābūt abpusējam.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!