• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par atbalstu uzņēmējiem garantiju veidā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.08.2010., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/214425

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

04.08.2010., Nr. 122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par atbalstu uzņēmējiem garantiju veidā

Ekonomikas ministrs Artis Kampars uzsver, ka turpmāko sarunu iznākums ar Eiropas Komisiju par Latvijas Garantiju aģentūras (LGA) izsniegtajām garantijām krīzes skartajiem uzņēmumiem, neskars uzņēmumus, kuri jau saņēmuši palīdzību no valsts. Vienlaikus A.Kampars informē, ka Ekonomikas ministrija kopīgi ar LGA turpina strādāt pie jauniem atbalsta veidiem uzņēmējiem, kurus līdz gadam beigām plānots saskaņot ar Eiropas Komisiju un ieviest.

“LGA turpinās sniegt atbalstu uzņēmējiem garantiju veidā gan investīciju aizdevumiem, gan apgrozāmā kapitāla aizdevumiem, gan arī apdrošinās eksporta debitoru riskus, neskatoties uz to, ka Eiropas Komisija ir paudusi viedokli, ka garantijas, kas izsniegtas komersantiem, kuri nonākuši grūtībās pēc 2008.gada 1.jūlija, ir izsniegtas neatbilstoši Eiropas Savienības fondu tiesiskajam regulējumam. Esmu neizpratnē par šādu Eiropas Komisijas nostāju un uzsveru, ka LGA izsniegtās garantijas ir spēkā, to darbību Komisijas viedoklis neietekmēs,” pauž A.Kampars.

Šāda veida garantijas ir izsniegtas 57 uzņēmumiem 20 miljonu latu vērtībā.

“Latvijas Garantiju aģentūra krīzes laikā sniedza galvojumus uzņēmumiem pamatsummas atmaksas atlikšanai, kā arī tiem uzņēmumiem, kuri bija nonākuši grūtībās. Rezultātā daudzi uzņēmumi tika paglābti no maksātnespējas, tie varēja turpināt savu darbību, saglabājot jau iekarotos eksporta tirgus un simtiem darba vietu,” pauda A.Kampars.

Līdz ar to ekonomikas ministrs uzskata, ka Ekonomikas ministrija ir rīkojusies atbilstoši situācijai un saskaņā ar Eiropas Savienības dalībvalstīs apstiprināto kopīgo rīcības plānu krīzes mazināšanai, kurā tika ietverts plašs pasākumu kopums uzņēmējdarbības atbalstam.

Tāpat A.Kampars informē, ka Ekonomikas ministrija kopīgi ar LGA turpina strādāt pie jauniem atbalsta instrumentiem uzņēmējiem, kurus valsts atbalsta veidā piedāvās komersantiem.

Iecerēts, ka uzņēmējiem tiks piedāvātas: garantijas mikrokredītu izsniegšanas veicināšanai; garantijas izejvielu iegādei; garantijas daudzdzīvokļu māju siltināšanai.

LGA apmaksātais kapitāls ir 79 miljoni latu, aktīvo kredītu garantiju apjoms ir 61,1 miljons latu; eksporta kredītu garantiju apjoms ir 1,4 miljoni latu.

Sandris Sabajevs, ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!