• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par Latvijas Nacionālās sporta padomes sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.08.2010., Nr. 121 https://www.vestnesis.lv/ta/id/214358

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sveicot Māri Štrombergu ar izcilo sporta panākumu

Vēl šajā numurā

03.08.2010., Nr. 121

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par Latvijas Nacionālās sporta padomes sēdi

Finanšu ministrijā (FM) 29.jūlijā notika finanšu ministra Einara Repšes vadītā Latvijas Nacionālās sporta padomes (LNSP) sēde, kurā tika izskatīti jautājumi par nepieciešamību izstrādāt kārtību, kādā LNSP turpmāk izskatīs un saskaņos sporta federāciju pieteikumus pasaules un Eiropas čempionātu finālsacensību organizēšanai Latvijā. Tika izskatīts arī jautājums par olimpisko sagatavošanās programmu “Londona 2010” un “Soči 2014” finansēšanu 2010.–2014.gadā, starptautisku sporta sacensību organizēšanu un citi jautājumi.

Saskaņā ar Valsts kontroles ieteikumiem, kā arī lai atbilstoši Sporta likumam nodrošinātu vienotu pieeju pasaules un Eiropas čempionātu finālsacensību organizēšanai Latvijā, LNSP nolēma uzdot Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) sadarbībā ar biedrību “Latvijas Olimpiskā komiteja”, biedrību “Latvijas Sporta federāciju padome” un biedrību “Latvijas Paraolimpiskā komiteja” izstrādāt un apstiprināšanai padomē iesniegt kārtību, kādā LNSP izskata un saskaņo sporta federāciju pieteikumus pasaules un Eiropas čempionātu finālsacensību sarīkošanai Latvijā.

Padome izskatīja un atbalstīja valsts nekustamā īpašuma sporta centra “Kleisti” nodošanu sabiedriskā labuma organizācijai biedrībai “Latvijas Jātnieku federācija” bezatlīdzības lietošanā uz desmit gadiem. Valsts nekustamais īpašums ir nodots biedrībai, lai veicinātu jātnieku, modernās pieccīņas, paukošanas un BMX riteņbraukšanas sporta attīstību, kā arī lai nodrošinātu nacionālās sporta bāzes apsaimniekošanu un turpmāko attīstību. Gadījumā, ja valsts nekustamais īpašums netiks izmantots atbilstoši nodošanas mērķim vai biedrība “Latvijas Jātnieku federācija” zaudēs sabiedriskā labuma organizācijas statusu, valsts nekustamais īpašums tiks nodots atpakaļ pirms noteiktā lietošanas termiņa.

Jautājumā par olimpisko sagatavošanās programmu “Londona 2010” un “Soči 2014” finansēšanu 2010.–2014.gadā padome nolēma uzdot IZM sadarbībā ar sporta nozares sociālajiem partneriem izvērtēt 2011.gada valsts budžeta programmas “Sports” prioritāri atbalstāmās programmas un pasākumus, lai esošajos ekonomiskajos apstākļos maksimāli efektīvi tiktu izmantots piešķirtais valsts budžeta finansējums, kā arī lai ilgtermiņā būtiski netiktu kavēta sporta nozares attīstība.

Ņemot vērā Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšlikumu, kas paredz izvērtēt iespējas piešķirt samērīgas naudas balvas par augstiem sasniegumiem sportā sportistiem ar invaliditāti, LNSP nolēma, ka IZM, izstrādājot jaunos Ministru kabineta noteikumus par naudas balvas piešķiršanu par izciliem sasniegumiem sportā, ir jāizvērtē iespēja pārskatīt naudas balvu apmēru sportistiem ar īpašām vajadzībām, kas būtu līdzvērtīgs naudas balvas apmēram, kas tiek piešķirts citiem sportistiem.

Padome saskaņā ar Sporta likuma 9.panta trešās daļas 4.punktu un 17.pantu saskaņoja Pasaules čempionāta spiningošanā organizēšanu 2010.gada 12.–17.oktobrī Rīgā un Pasaules čempionāta basketbolā junioriem (U-19) rīkošanu Latvijā 2011.gadā.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!