• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija sagaida Lielbritānijas valstsvīru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.02.1999., Nr. 30/31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21435

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta biedrs - par taupību ceļā uz Eiropas Savienību

Vēl šajā numurā

03.02.1999., Nr. 30/31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija sagaida Lielbritānijas valstsvīru

Šodien, 3.februārī, mūsu valstī divu dienu vizītē ierodas Lielbritānijas Bruņoto spēku valsts ministrs Duglass Hendersons

HENDER~1.JPG (19511 BYTES) Vizītes laikā viesis pārrunās ar mūsu valsts aizsardzības ministru Ģirtu Kristovski aizsardzības prioritātes un militāro sadarbību Baltijā. Paredzēts arī parakstīt nodomu protokolu par Latvijas un Lielbritānijas militāro sadarbību. Savukārt ar Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieri pulkvežleitnantu Raimondu Graubi viesis apspriedīs Lielbritānijas militāro palīdzību mūsu valstij.

Duglass Hendersons tiksies arī ar Latvijas ārlietu ministru Valdi Birkavu. Vizītes laikā augstais viesis novēros BALTBAT LATCOY mācības Ādažos un apmeklēs bērnu rehabilitācijas slimnīcu "Baltezers".

Šopēcpusdien D.Hendersons apmeklēs mobilo strēlnieku mācību centru Ādažos. Paredzēts, ka centru augstajam viesim izrādīs tā komandieris pulkvežleitnants Normunds Aizpurs. Pēc tam Lielbritānijas Bruņoto spēku valsts ministrs noskatīsies, kā LATCOY vienība britu karalisko jūras kājnieku virsnieku vadībā veic mācību uzbrukumu ar kaujas patronām. Tiks pārrunāta arī Lielbritānijas palīdzība LATCOY un 1999. gada BALTBAT mācību programmai.

No Ādažiem D. Hendersons dosies uz bērnu rehabilitācijas slimnīcu "Baltezers", kur katru gadu ārstējas 800 līdz 1000 mazo pacientu, kas slimo ar hroniskām elpošanas sistēmas slimībām un nervu sistēmas traucējumiem.

Rīt Lielbritānijas Bruņoto spēku valsts ministram paredzētas tikšanās ar mūsu valsts aizsardzības ministru Ģirtu Kristovski, NBS komandieri pulkvežleitnantu Raimondu Graubi un ārlietu ministru Valdi Birkavu. Aizsardzības ministrijā paredzēts parakstīt Lielbritānijas un Latvijas militārās sadarbības līgumu.

Pērn Lielbritānijas un Latvijas militārās sadarbības programmu ietvaros Lielbritānijas armijas speciālisti mūsu valsts Nacionālajā aizsardzības akadēmijā mācīja topošos Latvijas virsniekus, Britu armijas mazo ieroču skolā Ādažos vadīja šaušanas mācību kursus, kuru ietvaros Ādažu mācību centram tika izstrādāti jauni NATO standartiem atbilstoši drošības pasākumi. Savukārt Britu teritoriālā armija Latvijas Zemessardzei pasniedza vada šaušanas mācību kursus.

 

Duglass Hendersons dzimis 1949. gada jūnijā. Mācījies Veida akadēmijā, Glāzgovas koledžā un Stretklīdas universitātē. Par Lielbritānijas Bruņoto spēku valsts ministru iecelts 1998. gada 28. jūlijā. Pirms tam bijis valsts ministrs Ārlietu ministrijā, ieņēmis arī dažādus amatus opozīcijas politiskajās struktūrās. Pašlaik ir atbildīgs par Lielbritānijas aizsardzības politiku un plānošanu, ieskaitot NATO, aizsardzības budžetu, EDSO un citiem jautājumiem; par militārajām operācijām, ieskaitot Lielbritānijas militāro palīdzību ārvalstīs un ANO miera uzturēšanas misiju; kadru politiku, tostarp par mācībām un izglītību, kā arī par citiem ar labklājību saistītiem jautājumiem. Šī ir jau otrā Duglasa Hendersona vizīte mūsu valstī. Pirmoreiz viņš Latviju apmeklēja 1997. gada novembrī, būdams valsts ministrs Lielbritānijas Ārlietu ministrijā.

Jānis Ūdris,

"LV" ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!