• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Ķīnas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.07.2010., Nr. 119 https://www.vestnesis.lv/ta/id/214146

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimu – populārās interneta vietnēs

Vēl šajā numurā

29.07.2010., Nr. 119

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Ķīnas vēstnieku

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze pirmdien, 12.jūlijā, tikās ar Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Čenu Vendzju (Cheng Wenju), kurš bija ieradies atvadu vizītē.

Sveicot Ķīnas vēstnieku Latvijas parlamentā, G.Daudze atzina, ka Č.Vendzju darbības laikā abu valstu attiecības ir attīstījušās sekmīgi. Par to liecina aktīvie starpvalstu kontakti visos līmeņos, norādīja Saeimas priekšsēdētājs, uzsverot patlaban notiekošo Latvijas ekonomikas ministra un uzņēmēju delegācijas vizīti Šanhajā un Pekinā, kā arī gaidāmo Valsts prezidenta braucienu uz Ķīnu.

Pārrunājot izstādi EXPO 2010, kas notiek Šanhajā, Saeimas priekšsēdētājs pateicās Ķīnas vēstniekam par mūsu valstij sniegto atbalstu dalībai šajā starptautiski nozīmīgajā izstādē.

Puses bija vienisprātis, ka abām valstīm ir labas iespējas paplašināt ekonomiskos kontaktus, īpaši tranzīta jomā. “Latvija ir ieinteresēta attīstīt jaunu dzelzceļa koridoru starp Ķīnu un Eiropu – tā dēvēto jauno Zīda ceļu caur Kazahstānu, Krieviju un Latviju, kas pavērtu jaunas iespējas preču plūsmai,” Ķīnas vēstniekam sacīja G.Daudze.

Arī Ķīnas diplomātiskais pārstāvis pauda savas valsts ieinteresētību jauna dzelzceļa koridora izveidē, kā arī pozitīvi novērtēja Latvijas iespējas gan tranzīta, gan tūrisma jomā.

Č.Vendzju atzina, ka ar gandarījumu atcerēsies mūsu valstī pavadīto laiku gan no profesionālā viedokļa, gan tādēļ, ka augstu vērtē Latvijas skaisto dabu un sirsnīgos cilvēkus.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!