• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Tiekoties ar nacionālajiem partizāniem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.07.2010., Nr. 118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/214094

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministre: Par sadarbības partneru iesaisti jautājumu risināšanā

Vēl šajā numurā

28.07.2010., Nr. 118

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Tiekoties ar nacionālajiem partizāniem

24.jūlijā aizsardzības ministrs Imants Lieģis apmeklēja Latvijas Nacionālo karavīru biedrības (LNKB) 12.saietu un Latvijas Nacionālo partizānu apvienības (LNPA) 20.saietu, kas norisinājās Bauskas novada Mežotnes pagastā. “Jūs, Latvijas Nacionālo karavīru biedrība un Latvijas Nacionālo partizānu apvienība, esat ļoti daudz darījušas, lai atbalstītu mūsu jaunatni. Es gribētu jums pateikties par šo darbu un mudināt, lai arī turpmāk jūs atbalstītu lielāko jaunatnes kustību Latvijā – Jaunsardzi,” norādīja I.Lieģis.

Ministrs pauda gandarījumu par LNKB un LNPA paveikto Latvijas karavīru un neatkarības cīnītāju piemiņas saglabāšanā, apkopojot karavīru atmiņas un saglabājot tās tautas atmiņā.

I.Lieģis uzsvēra, ka ciešā saite starp nacionālajiem partizāniem un atmodas dalībniekiem ir ļoti svarīga: “Jūs esat cīnījušies, aizstāvot valsti un domājot par Latvijas neatkarību un brīvību.” Ministrs norādīja, ka arī tie karavīri, kuri dienē starptautiskajā operācijā Afganistānā, aizstāv mūsu brīvību un neatkarību, un aicināja domās pakavēties pie viņiem.

LNKB mērķis ir saglabāt un attīstīt latviešu nacionālo karavīru kopības apziņu, apkopot karavīru atmiņas, sekmēt objektīvu un patiesu kara vēstures izpētes darbu, veikt nacionālo karavīru kapu un piemiņas vietu apzināšanas, izveidošanas, sakopšanas un uzturēšanas darbus, veicināt un nostiprināt tautā, īpaši jaunatnē, latviešu karavīra goda jēdzienu, tēvzemes mīlestību, kā arī piedalīties sabiedrības, īpaši jaunatnes, nacionāli patriotiskajā audzināšanā.

Savukārt LNPA mērķi ir veicināt Latvijas jaunatnes nacionāli patriotiskās audzināšanas darbu, rīkot nacionālās piemiņas dienas, salidojumus un citus sabiedriskus pasākumus, vākt un apkopot informāciju par nacionālo partizānu vēsturi, apzināt viņu atdusas vietas, uzstādot piemiņas zīmes un iespēju robežās veicot pārapbedīšanu kapsētās.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!