• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem likumā "Par dzīvojamo telpu īri". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.07.2010., Nr. 117 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213991

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija: nodomu vēstule

Vēl šajā numurā

27.07.2010., Nr. 117

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem likumā “Par dzīvojamo telpu īri”

Saeima 26.jūlijā galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā “Par dzīvojamo telpu īri”, kas paredz mazināt pašvaldību finansiālo slogu, no likuma svītrojot tām uzlikto pienākumu atsevišķos gadījumos atlīdzināt dzīvokļa izīrētājam radušos izdevumus.

Līdz šim likums noteica, ka maznodrošinātām personām tiesas sprieduma izpilde par izlikšanu no dzīvojamās telpas tiek atlikta līdz brīdim, kad pašvaldība ierāda citu dzīvojamo telpu. Izīrētājam ir tiesības prasīt no pašvaldības to izdevumu atlīdzināšanu, kas radušies saistībā ar īrnieka uzturēšanos attiecīgajā dzīvoklī.

Savukārt jaunā likuma redakcija nosaka, ka izdevumi, kas izīrētājam radušies saistībā ar tiesas sprieduma izpildes atlikšanu, pieprasāmi no paša īrnieka, nevis no pašvaldības.

Grozījumi likumā “Par dzīvojamo telpu īri” arī nosaka, ka nekustamā īpašuma nodokļa maksājums vai zemes nomas maksa vairs netiks iekļauta apsaimniekošanas izdevumos kā viena no īres maksas sastāvdaļām, bet gan būs kā atsevišķs obligātais maksājums proporcionāli dzīvojamās telpas platībai.

Izīrētājam un īrniekam līdz 1.decembrim būs jāvienojas par šā maksājuma apmēru un apmaksas kārtību. Ja abas puses šajā termiņā nevarēs vienoties, tad izīrētājam būs tiesības prasīt īrniekam papildus īres maksai maksāt ikmēneša obligāto maksājumu proporcionāli dzīvojamās telpas platībai.

Grozījumi likumā “Par dzīvojamo telpu īri” stāsies spēkā 1.septembrī.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!