• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Brīvprātīgā darba gada pasākumiem Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.07.2010., Nr. 117 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213988

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrija: Par nemilitāro kravu apjomu pārvadājumos uz Afganistānu

Vēl šajā numurā

27.07.2010., Nr. 117

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Brīvprātīgā darba gada pasākumiem Latvijā

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) organizētās plānošanas sanāksmes laikā darba grupa konceptuāli vienojusies par pasākumiem, kas Latvijā 2011.gadā tiks īstenoti Eiropas Brīvprātīgā darba gada ietvaros. Darba grupā iesaistīti pārstāvji no valsts pārvaldes iestādēm, plānošanas reģionu administrācijām, pašvaldībām, kā arī biedrībām un nodibinājumiem.

Saskaņā ar Eiropas Savienības Padomes lēmumu 2011.gads būs Eiropas Brīvprātīgā darba gads (Eiropas gads), veicinot aktīvu pilsoniskumu. Šā gada mērķis ir veicināt un atbalstīt, it īpaši apmainoties ar pieredzi un labo praksi, dalībvalstu, vietējo un reģionu iestāžu un pilsoniskās sabiedrības centienus radīt tādus nosacījumus, kas ir labvēlīgi brīvprātīgā darba veikšanai ES. IZM kā koordinējošajai institūcijai Eiropas gada īstenošanā Latvijā līdz 2010.gada 15.septembrim ir jāiesniedz Eiropas Komisijai apstiprināšanai darba programma, kurā tiks identificētas Latvijas prioritātes un atbalstāmie pasākumi, īstenojot Eiropas gadu Latvijā, tādējādi piesaistot 65 000 eiro Eiropas Komisijas finansējumu.

Darba programmas projektā ir iekļauti vairāki pasākumi, tostarp pētījuma īstenošana par brīvprātīgā darba attīstības iespējām un ieguldījumu tautsaimniecībā, brīvprātīgā darba reģistra pilnveide, vienotas projektu nedēļas skolās īstenošana par brīvprātīgo darbu, dokumentālo īsfilmu, animācijas filmu un reklāmas rullīšu konkursu, interaktīvu forumu, pasniedzot arī balvas dažādās nominācijās brīvprātīgā darba veicinātājiem, starptautiskās brīvprātīgā darba dienas 5.decembrī atzīmēšana, brīvprātīgo “flashmob” organizēšana reģionos, informatīvo materiālu un sociālās kampaņas īstenošana u.c. pasākumi. Vienlaikus tiks pievērsta uzmanība brīvprātīgā darba tiesiskā regulējuma skaidrošanai un politiskā atbalsta panākšanai atbalsta instrumentu attīstībai brīvprātīgajam darbam.

Lai veicinātu sabiedrības līdzdalību un iesaistīšanos svarīgu lēmumu pieņemšanā, IZM mājaslapā pieejama sadaļa “Aktuālās konsultācijas”, un visas ieinteresētās puses aicinātas sniegt priekšlikumus arī par Eiropas Brīvprātīgā darba gada darba programmas aktivitātēm, jo līdz augusta beigām plānots precizēt darba programmu. Priekšlikumus un viedokļus var sūtīt līdz 2010.gada 31.augustam uz e-pasta adresi viedoklis@izm.gov.lv.

Viedokli par darba programmu izteiks arī Ministru kabineta Jaunatnes konsultatīvā komisija un Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padome.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!