• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apmeklējot Nīcas novadu un tiekoties ar tā iedzīvotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.07.2010., Nr. 117 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213984

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

27.07.2010., Nr. 117

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apmeklējot Nīcas novadu un tiekoties ar tā iedzīvotājiem

24.jūlijā Valsts prezidentu Valdi Zatleru un Lilitu Zatleri uz Nīcas novadu bija aicinājis Latvijas Puķu draugu saiets, kur pulcējās vairāk nekā 1300 skaisto dārzu saimnieku no visas Latvijas.

Apmeklējuma laikā Valsts prezidents viesojās astoņās Nīcas novada sētās, tikās ar to saimniekiem un apskatīja dārzus. Valsts prezidents pateicās māju saimniekiem par laipno uzņemšanu un ieguldīto darbu Nīcas novada dārzu kultūras iedzīvināšanā un, uzrunājot nīceniekus, atzīmēja, ka “gaisotne, kas valda Nīcas novadā, ir fantastiska, jo visiem cilvēkiem dārzu apmeklējumi rada brīnišķīgas izjūtas. Ja Latvijai būtu vairākas galvaspilsētas, tad Nīcas novads noteikti kļūtu par Latvijas skaisto dārzu galvaspilsētu”.

Apmeklējuma laikā Valsts prezidents tikās ar Nīcas novada domes deputātiem un citām amatpersonām un apsprieda novada aktuālos jautājumus. Diskusijas laikā V.Zatlers tika iepazīstināts ar prioritātēm novada attīstībā, kā arī ar jauniešu un pirmsskolas vecuma bērnu situāciju.

Pēcpusdienā Valsts prezidents draudzīgā gaisotnē tikās ar iedzīvotājiem, kas lielā skaitā bija pulcējušies, lai pārrunātu nodarbinātības, ekonomiskās attīstības un sociālos jautājumus. Vizītes turpinājumā V.Zatlers apmeklēja arī plašo stādu tirdziņu un tikās ar aktīvākajiem novada zemniekiem un uzņēmējiem. Tikšanās laikā klātesošie dalījās ar saviem veiksmes stāstiem, kā arī pārrunāja Latvijas autoceļu politiku, eksporta un tūrisma iespējas, atbalstu zemniekiem un citus aktuālus jautājumus.

Pēc tikšanās ar aktīvākajiem Nīcas novada iedzīvotājiem Valsts prezidents ar dzīvesbiedri apmeklēja SIA “Otaņķu dzirnavnieks”, kas ir lielākais graudu pārstrādātājs un miltu ražotājs reģionā un eksportē uz kaimiņvalstīm vairāk nekā 60% no savas produkcijas un pakalpojumiem.

Vizītes nobeigumā Valsts prezidents piedalījās Latvijas puķu saieta noslēguma pasākumā, uz kuru bija pulcējušies Nīcas novada iedzīvotāji un daudzie puķu saieta viesi.

V.Zatlers pateicās Nīcas novada iedzīvotājiem par brīnišķīgo un daudzām skaistām emocijām bagāto dienu: “Es ilgi gaidīju šo dienu, lai iepazītos ar skaistumu, kuru jūs, nīcenieki, esat radījuši. Jums visiem es novēlu to, ko jūs paši esat ierakstījuši savā novada devīzē – “vietu, kur dzīvot laimīgiem cilvēkiem”. Es novēlu jums visiem to sasniegt!”

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!