• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrijas 1998. gada 7. augusta informācija "Par Valsts cilvēktiesību biroja finansējumu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.08.1998., Nr. 230 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213947

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrijas informācija

Par protokola stāšanos spēkā

Vēl šajā numurā

11.08.1998., Nr. 230

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ārlietu ministrija

Veids: informācija

Pieņemts: 07.08.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija

Informācija

1998.gada 7.augustā

Par Valsts cilvēktiesību biroja finansējumu

Ārlietu ministrija noliedz laikrakstā "Jaunā Avīze" publicēto informāciju, saskaņā ar kuru ārlietu ministrs esot apstiprinājis ārvalstu finansējuma pārtraukšanu Valsts cilvēktiesību birojā (VCB).

Tajā pašā laikā jau kopš šī gada sākuma ārlietu ministrs vairākkārt paudis rūpes par notikumu atttīstību Valsts cilvēktiesību birojā. Ārlietu ministrija arī nosoda bezatbildīgos VCB direktora Olafa Brūvera pārmetumus ANO un vērtē tos kā pilnīgi nepieņemamu un neprofesionālu rīcību Latvijas sadrabībā ar starptautiskām organizācijām. Turklāt šādi nepamatoti publiskie apgalvojumi pārkāpj šī gada maijā panākto VCB un Apvienoto Nāciju Attīstības programmas (ANAP) vienošanos pārtraukt savstarpējos publiskos komentārus. Šāda O.Brūvera rīcība negatīvi ietekmē VCB prestižu un reputāciju gan Latvijā, gan arī starptautiskajā apritē, kā arī apdraud konstruktīvu sadarbību ar starptautiskām organizācijām, īpaši ANAP.

ANAP ir viena no vissekmīgāk funkcionējošām starptautiskajām organizācijām Latvijā, kas, sniedzot finansiālu un intelektuālu atbalstu, veicinājusi daudzu valstiski nozīmīgu projektu īstenošanu (izglītības, sabiedrības integrācijas, valsts valodas apguves u.c. jomās).

Ārlietu ministrija pauž cerību, ka VCB pārvarēs radušās problēmas un ciešā sadarbībā ar ANAP turpinās risināt valstiski aktuālos jautājumus.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!