• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrijas 1998. gada 13. oktobra informācija "Par ārvalstu Zaļo karšu tirdzniecības aizliegumu Latvijā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.10.1998., Nr. 308/312 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213944

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par degvielas akcīzes nodokli

Vēl šajā numurā

23.10.1998., Nr. 308/312

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Finanšu ministrija

Veids: informācija

Pieņemts: 13.10.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas Satiksmes birojs

Informācija

1998.gada 13.oktobrī

Par ārvalstu Zaļo karšu tirdzniecības aizliegumu Latvijā

Latvijas Republikas Satiksmes birojs ar 1998.gada 1.jūliju ir iestājies Starptautiskajā sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas (Zaļās kartes) sistēmā un Latvija ir kļuvusi par Zaļās kartes sistēmas dalībvalsti. LR Satiksmes birojs ir noslēdzis savstarpējos Zaļās kartes biroju sadarbības tipveida līgumus ar daudzām Zaļās kartes sistēmas dalībvalstīm. Zaļās kartes biroja padomes konstitūcijas 3.2.panta a) punkts paredz, ka Zaļās kartes sistēmas dalībvalstu birojiem jāpilda saistības atbilstoši noslēgtajiem divpusējiem tipveida līgumiem.

Saskaņā ar Zaļās kartes biroju sadarbības tipveida līguma 3.§ 4.pantu līgumslēdzējas puses apņemas tajās valstīs, kurās ir Zaļās kartes biroji, neizplatīt savas valsts Zaļās kartes polises. Latvijas Zaļās kartes birojam ir jāseko šī aizlieguma ievērošanai. Zaļās kartes biroja funkcijas Latvijā atbilstoši Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumam pilda LR Satiksmes birojs. Līdz ar to atgādinām, ka ārvalstu (piemēram, Vācijas, Polijas, Austrijas u.c. Zaļās kartes sistēmas dalībvalstu) apdrošināšana sabiedrību Zaļās kartes izplatīšana Latvijā ir aizliegta.

Pārejas laikā, kamēr apgrozībā vēl nav Latvijas Zaļās kartes, iebraucot citās valstīs, uz robežas ir jāslēdz attiecīgo valstu robežapdrošināšanas līgumi.

LR Satiksmes biroja valdes priekšsēdētājs G.Janevičs

Apdrošināšanas uzraudzības inspekcijas priekšnieks G.Romeiko

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!