• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Krāslavas rajona Dagdas pilsētas domē veiktās revīzijas rezultātiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.10.1998., Nr. 294 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213918

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pašvaldību revīzijas departamenta kolēģijas lēmums Nr.5.1-2-133/98

Par rīcību ar pašvaldības mantu un finansu līdzekļiem Cēsu rajona Liepas pagasta padomē

Vēl šajā numurā

15.10.1998., Nr. 294

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts kontrole

Veids: lēmums

Numurs: 5.1-2-134/98

Pieņemts: 23.09.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pašvaldību revīzijas departaments

Kolēģijas lēmums Nr.5.1–2–134/98

1998.gada 23.septembrī

Par Krāslavas rajona Dagdas pilsētas domē veiktās revīzijas rezultātiem

Latvijas Republikas Valsts kontroles Pašvaldību revīzijas departamenta kolēģija šādā sastāvā: padomes locekle departamenta direktora pienākumu izpildītāja Dz.Ceihnere, kolēģijas locekļi G.Ķepule, J.Rumkovskis, A.Zuitiņa izskatīja revīzijas rezultātus par rīcību ar pašvaldības mantu un finansu līdzekļiem 1996. un 1997.gadā Krāslavas rajona Dagdas pilsētas domē un

konstatēja:

1. Dagdas pilsētas domē ievēlēti 9 deputāti, kuri strādā trīs pastāvīgajās komitejās un četrās komisijās. No 1996.gada 21.marta par domes priekšsēdētāju ievēlēta J.Tukiša. Pašvaldībā izveidotas 8 iestādes un 3 pašvaldības uzņēmumi.

Dagdas pašvaldības uzņēmumu "Siltums — Dagda" un "DzKSU" 1996. un 1997.gada pārskati pretēji likuma "Par uzņēmumu gada pārskatiem" 62.panta prasībām nav tikuši pakļauti zvērināta revidenta pārbaudei.

Revīzijas komisija savā darbībā nav ievērojusi likuma "Par pašvaldībām" 71.panta prasības — par revīzijas rezultātiem tā nav sniegusi ziņojumus domes sēdēs, nav rakstveidā iesniegusi priekšlikumus par konstatēto nelikumību un trūkumu novēršanu, kā arī minētā likuma 73.panta prasības — nav uzaicinājusi auditorfirmu vai zvērinātu revidentu finansu revīzijas veikšanai un revīzijas pārskata sagatavošanai.

2. Dagdas pilsētas dome 1996.gada 10.decembrī pieņēmusi lēmumu Nr.587 par Valsts autoceļu fonda līdzekļu Ls 2500 apmērā novirzīšanu pilsētas informācijas zīmju — ielu nosaukumu un māju numuru plākšņu nomaiņai. Šiem mērķiem faktiski izlietots Ls 2349. Ceļu fonda līdzekļi nav izlietoti atbilstoši likuma "Par autoceļiem" 13.panta un Pašvaldību autoceļu (ielu) fonda paraugstatūtu prasībām. Savukārt 1996. un 1997.gadā pilsētas dome ielu uzturēšanai no budžeta līdzekļiem izlietojusi Ls 3300.

3. Dagdas pilsētas dome 1996.gadā, veicot kinoteātra "Stūrakmens" ēkas privatizāciju, nav ievērojusi likuma "Par valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondiem" 2.panta prasības un nav iemaksājusi valsts īpašuma privatizācijas fondā Ls 900. Tie iemaksāti tikai 1998.gada 12.augustā.

4. Dagdas pilsētas dome, neievērojot likuma "Par grāmatvedību" 11.panta prasības, 1996.gadā nav veikusi pamatlīdzekļu un materiālo vērtību inventarizāciju.

Kolēģijas sēdē piedalījās un paskaidrojumus sniedza Krāslavas rajona Dagdas pilsētas domes priekšsēdētāja J.Tukiša.

Pamatojoties uz likuma "Par Valsts kontroli" 33.panta 2.punktu un likuma "Valsts kontroles revīzijas reglaments" 54., 55., 59. un 64.pantu, departamenta kolēģija

nolēma:

1. Attaisnot Krāslavas rajona Dagdas pilsētas domes norēķinus Ls 2349 apmērā par darījumiem ar Valsts autoceļu fonda līdzekļiem, kas no likuma viedokļa nav pietiekami attaisnoti, bet pēc būtības ir attaisnojami.

2. Par revīzijā konstatētajiem pārkāpumiem rīcībā ar pašvaldības mantu un finansu līdzekļiem paziņot Dagdas pilsētas domei un ieteikt revīzijas rezultātus izskatīt domes sēdē.

3. Pieprasīt no Dagdas pilsētas domes novērst pārkāpumus, kādi konstatēti rīcībā ar pašvaldības mantu un finansu līdzekļiem, un par veiktajiem pasākumiem paziņot Valsts kontrolei līdz 1998.gada 15.oktobrim.

Lēmumu var pārsūdzēt Valsts kontroles padomē mēneša laikā no lēmuma paziņošanas dienas, iesniedzot sūdzību Pašvaldību revīzijas departamentā.

Padomes locekle Dz.Ceihnere

Kolēģijas locekļi: G.Ķepule, J.Rumkovskis, A.Zuitiņa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!