• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra: Par bezdarbnieka pabalsta saņēmēju skaitu un pabalsta apmēru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.07.2010., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213856

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

23.07.2010., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra: Par bezdarbnieka pabalsta saņēmēju skaitu un pabalsta apmēru

VSAA statistikas dati rāda, ka kopš gada sākuma ir vērojama tendence samazināties pabalsta saņēmēju skaitam. 2010.gada pirmajā pusgadā samazinājies arī bezdarbnieka pabalsta vidējais apmērs.

Pēc VSAA statistikas datiem, janvārī pabalstu saņēma 82 tūkstoši bezdarbnieku, bet jūnijā – 63 tūkstoši bezdarbnieku. Visvairāk bezdarbnieka pabalsta saņēmēju – 21,8 tūkstoši – joprojām ir ar nelielu stāžu, kas nepārsniedz deviņus gadus. Vidējais bezdarbnieka pabalsta saņēmēja vecums ir 40,42 gadi, bet vidējais apdrošināšanas stāžs – nepilni 17 gadi.

Piešķirto pabalstu vidējais apmērs jūnijā bija 113,77 lati, par 3,76 latiem mazāk nekā maijā. Kopš gada sākuma pabalsta vidējais apmērs ir samazinājies par 39,16 latiem.

Turklāt vīriešiem jūnijā tas bija par nepilniem 15 latiem lielāks nekā sievietēm. To ietekmē gan apdrošināšanas iemaksu algas samazinājums, gan gada sākumā ieviestie pabalsta apmēra ierobežojumi.

Samazinoties pabalsta apmēram, attiecīgi samazinās arī kopējie ikmēneša izdevumi.

Jūnijā bezdarbnieka pabalsta izmaksai izlietoti 7,2 miljoni latu, par aptuveni vienu miljonu latu mazāk nekā maijā (kopējie izdevumi maijā – 8,1 miljons latu).

Pirmajā pusgadā bezdarbnieka pabalstiem izlietoti 60,3 miljoni latu. Bezdarbnieku pabalstiem 2010.gadā kopā plānots izlietot 130 miljonus latu.

Edīte Olupe, VSAA preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!