• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.07.2010., Nr. 115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213786

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

22.07.2010., Nr. 115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu

Valsts prezidents Valdis Zatlers ir nolēmis izsludināt Saeimas 12.jūlijā atkārtoti caurlūkoto Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu, tiklīdz tas tiks saņemts no Saeimas.

Valsts prezidents ir gandarīts, ka caurlūkošanas procesā likumā ir izdevies novērst tās neprecizitātes un pretrunas, kas radās, izskatot likumprojektu 3.lasījumā, kā arī rast kompromisu valsts valodas pozīcijas stiprināšanai, paredzot, ka vismaz 40% no Eiropas audiovizuālo darbu raidlaika gan nacionālajos, gan reģionālajos medijos aizņems darbi valsts valodā. 12.jūlijā caurlūkotais likums paredz pienākumu gan nacionālajiem, gan reģionālajiem medijiem nodrošināt, lai to veidotajās programmās vismaz 65% no raidījumiem būtu valsts valodā un šādi raidījumi valsts valodā aizņemtu vismaz 65% no raidlaika. Tādā veidā lielākajiem un ietekmīgākajiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem Latvijā tiek izvirzītas vienādas prasības, veicināta ziņu raidījumu veidošana valsts valodā, kā arī kopumā tiek stiprinātas valsts valodas pozīcijas elektronisko plašsaziņas līdzekļu vidē. Saeima ir ņēmusi vērā arī Valsts prezidenta norādi par nepieciešamību nodrošināt taisnīgus un nepārprotamus reklāmas laika ierobežojumus.

Diemžēl jaunā likuma redakcija joprojām neparedz skaidri noteiktas tiesības visiem nacionālajiem, reģionālajiem un vietējiem plašsaziņas līdzekļiem konkurēt par saturiski labāko un ekonomiski izdevīgāko sabiedriskā pasūtījuma izpildi.

Tādēļ, atkārtojot jau 22.jūnija veto motivācijas rakstā norādīto, V.Zatlers uzsver, ka darbs pie minētā likuma uzlabošanas būtu jāturpina arī pēc caurlūkošanas un likuma spēkā stāšanās. Joprojām pastāv vairāki nozīmīgi jautājumi, kuri prasa rūpīgu likumdevēja izvērtējumu, tai skaitā jautājumi, kuri ir apskatīti Valsts prezidenta Konstitucionālo tiesību komisijas viedoklī. Uz nepieciešamību turpināt likuma pilnveidošanas procesu ir norādījuši arī mediju pārstāvji un eksperti.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!