• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mēs tepat un Ziemeļvalstu kopībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.1999., Nr. 26/27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21376

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

29.01.1999., Nr. 26/27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

PAŠVALDĪBĀS

Mēs tepat un Ziemeļvalstu kopībā

Saskaņā ar mūsu reģiona valstu darbības kopīgo ievirzi, kas paredz aizvien ciešākus kontaktus, lai iekļautos Eiropas Savienības apritē, būtiski ir arī Latvijas un citu Ziemeļvalstu pašvaldību saskarsmes risinājumi. Viens no tādiem ir arī Latvijas un Norvēģijas pašvaldību darbinieku seminārs, kas vakar un šodien risinās tepat Jūrmalā, Vaivaros. Šobrīd galvenais temats ir diskusija par reģionālajām pašvaldībām Latvijā saskarē ar pieredzi, kas laika gaitā iegūta Norvēģijā. Šajā sakarā aplūkojamo problēmu lokā ir vairāki būtiski temati: reģionalizācijas cēloņi un perspektīvas, to vispārējās ievirzes, kas saistās ar vietējo un lielo pašvaldību praktiskās darbības risinājumu.

Šoreiz semināra darbs (tajā varētu piedalīties ap 80 pašvaldību politiķu un administrācijas darbinieki, kā arī Saeimas deputāti un ministriju pārstāvji) ir paredzēts trijās grupās: tiks diskutēts par mazo un lielo pašvaldību priekšrocībām un trūkumiem, kā arī par pašreizējo un iespējamo reģionu funkcijām, to finansējumu, īpašuma attiecībām un tiesiskās varas prioritātēm.

Ir būtiski norādīt, ka pēc Latvijas Pašvaldību savienības ierosmēm un ar Norvēģijas Ārlietu ministrijas Vietējo varu pārvaldes atbalstu šajā seminārā ir paredzējuši piedalīties gan Norvēģijas Vietējo un reģionālo pašvaldību asociācijas pārstāvji, gan vairāku Norvēģijas pilsētu pašvaldību vadītāji.

Paralēla tam notiek arī Latvijas pilsētu un rajonu pašvaldību informatīvā sanāksme, kas risinās Pašvaldību lietu pārvaldē. Tai ir visai būtisks raksturs, jo tieši ar šo gadu sākas Administratīvi teritoriālās reformas īstenošana.

Tālab šī gada pirmajā apspriedē paredzējuši piedalīties ekonomikas ministrs Ainārs Šlesers, šīs ministrijas valsts sekretārs Jānis Vanags, valsts sekretāra vietnieki Inga Preimate (makroekonomika), Visvaldis Zvejs (administratīvās iestādes), Aleksandrs Ošs (enerģētika), Investīciju departamenta direktore Gaļina Kaņejeva, Tautsaimniecības struktūrpolitikas departamenta direktors Andrejs Buharins, Privatizācijas departamenta direktors Aivars Bernāns.

Mintauts Ģeibāks,

"LV" informācijas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!