• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par biznesa kontaktu veidošanu ar Ķīnu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.07.2010., Nr. 114 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213712

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

21.07.2010., Nr. 114

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par biznesa kontaktu veidošanu ar Ķīnu

Ekonomikas ministrs Artis Kampars informē, ka vizītes laikā ar Ķīnas biznesa pārstāvjiem vienojies, ka septembra beigās vai oktobra sākumā Latvijā ieradīsies plaša ietekmīgu Ķīnas uzņēmēju delegācija.

“Viens no šīs vizītes reālajiem ieguvumiem ir tas, ka tikšanās laikā ar Ķīnas biznesa asociācijas vadību tika panākta vienošanās, ka septembra beigās vai oktobra sākumā Latvijā viesosies ap 100 Ķīnas uzņēmēju liela delegācija. Tas ir nākamais solis biznesa kontaktu veidošanā,” atzina A.Kampars.

Tāpat A.Kampars uzsvēra, ka viņu pavadošās uzņēmumu delegācijas pārstāvji atgriezušies Latvijā ar konkrētiem panākumiem.

Ekonomikas ministrs atzīmēja valodu mācību programmas “Quick Teacher” radītājas kompānijas “M.A.R.I.D.I Co, Ltd” lielās attīstības perspektīvas, piedāvājot ķīniešiem angļu valodas apmācības programmas. Tāpat, pēc A.Kampara teiktā, pašlaik “Lattelecom” risina sarunas par sadarbības līguma noslēgšanu ar kādu no Ķīnas lielākajām telekomunikāciju kompānijām.

Tūrisma kompānija “theTRAVELER.eu” ievadīja sarunas ar Ķīnas biznesa asociāciju par iespēju Ķīnas uzņēmēju biznesa ceļojumus uz Eiropu organizēt ar Latvijas kompānijas palīdzību.

Arī viens no kokrūpniecības nozares uzņēmumiem “Pata AB” ir uzsācis sarunas par iespēju piegādāt celulozes šķeldu Ķīnas tirgum.

“Es redzu ļoti lielu potenciālu sadarbībai ar Ķīnu abos virzienos – gan investīciju piesaistē, gan otrā virzienā. Ir atsevišķi nišu produkti no Latvijas, kam Ķīnas lielajā, milzīgajā tirgū šobrīd būtu augsts pieprasījums. Ja mēs spēsim šos kontaktus pārvērst reālos darījumos, tās būs lielas iespējas Latvijas uzņēmumiem. Šis ir pirmais nopietnais solis. Septembrī, es ceru, būs nākamie soļi, un esmu pārliecināts, ka šī vizīte tiešām dos reālus, konkrētus rezultātus,” uzskata A.Kampars.

Jau vēstīts, ka no 12. līdz 16.jūlijam A.Kampars ar uzņēmēju delegāciju apmeklēja Ķīnas Tautas Republiku.

Sandris Sabajevs, ekonomikas ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!