• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Citas valstis piedāvā Latvijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.1999., Nr. 26/27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21371

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - klāt 1999. gada 1. burtnīca

Vēl šajā numurā

29.01.1999., Nr. 26/27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Citas valstis piedāvā Latvijai

Pagājušā gada novembrī Finansu ministrijas pārstāvji, tiekoties ar to valstu vēstniecību un starptautisko organizāciju pārstāvjiem, kas jau ir sniegušas tehnisku vai finansiālu palīdzību Latvijai, vienojās par regulāru informatīvu sanāksmju organizēšanu, lai informētu par dažādu tautsaimniecības nozaru projektu finansēšanas iespējām. Iecerēto pasākumu virkne tika nodēvēta par Nacionālās palīdzības koordinācijas sanāksmi.

 

Vakar, 28. janvārī, Nacionālās palīdzības koordinācijas sanāksme pulcējās pirmoreiz. Pasākumu, kurā piedalījās Somijas, Nīderlandes, Zviedrijas, Dānijas, Francijas, Itālijas, Kanādas, ASV, Igaunijas un Eiropas Komisijas delegācijas pārstāvji, atklāja īpašo uzdevumu ministrs sadarbībai ar starptautiskām finansu organizācijām Roberts Zīle.

Kā uzsvēra R.Zīle, ka šo sanāksmju svarīgākais uzdevums būs sniegt ieinteresēto valstu pārstāvjiem ieskatu par konkrētu Latvijas tautsaimniecības sektoru stāvokli un nākotnes attīstības stratēģiju.

Par pirmā Nacionālās koordinācijas sanāksmes rīkotā pasākuma tematu bija izraudzīts ieskats transporta un sakaru sektora attīstībā. Ziņojumu par šo tematu nolasīja Satiksmes ministrijas Investīciju un transporta politikas departamenta direktors Vigo Legzdiņš.

Kā uzsvēra V.Legzdiņš, transports un sakari ir tā Latvijas tautsaimniecības nozare, kas valstī attīstās visstraujāk. Tomēr, atzina V.Legzdiņš, lai realizētu iecerētos projektus, līdz 2015. gadam šīs sistēmas attīstībā Latvijā vēl jāiegulda aptuveni 1,7 miljardi eiro. Šī mērķa sasniegšanai nepieciešams turpināt ārvalstu investīciju piesaisti.

Pasākuma dalībniekiem bija iespēja iepazīties arī ar Nacionālās indikatīvās programmas ietvaros izveidoto datu bāzi, kurā pašlaik atrodama informācija par 342 dažādu tautsaimniecības nozaru projektiem, kuriem nepieciešams finansējums 1999. — 2000. gadam.

Nākamā Nacionālās koordinācijas sanāksmes tikšanās būs veltīta vispārējai Latvijas ekonomikas attīstības stratēģijai, tuvākā pusgada laikā plānots analizēt arī izglītības, tieslietu, lauksaimniecības un enerģētikas sektoru vajadzības.

Dina Gailīte,

"LV" Saeimas un valdības lietu

redaktore

R1.JPG (20467 BYTES)

Eiropas Integrācijas biroja Projektu koordinācijas departamenta direktors Andžs Ūbelis, Satiksmes ministrijas Investīciju un transporta politikas depar-tamenta direktors Vigo Legzdiņš, īpašu uzdevumu ministrs sadarbībai ar starp-tautiskajām finansu institūcijām Roberts Zīle

R2.JPG (19077 BYTES)

Nīderlandes vēstniecības pirmais sekretārs Voters Rikevorsels, Somijas vēst-niecības otrā sekretāre Paivi Laine, Igaunijas vēstniecības pirmais sekretārs Andrē Fongs Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!