• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par piekrastes teritoriju apsaimniekošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.07.2010., Nr. 113 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213620

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ekonomikas ministra vizīti Ķīnas Tautas Republikā

Vēl šajā numurā

20.07.2010., Nr. 113

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par piekrastes teritoriju apsaimniekošanu

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre Dagnija Staķe, 15.jūlijā atklājot ekspertu diskusiju par Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes teritorijas apsaimniekošanu, akcentēja nepieciešamību pārdomāti plānot piekrastes izmantošanu un attīstības intereses. Eksperti diskutēja par šā brīža situāciju, kad pašvaldības apsaimnieko tām juridiski nepiederošu īpašumu – pludmali. Lai novērstu nepilnības tiesiskajā regulējumā saistībā ar nesakārtotajām īpašuma tiesībām un zemes piederību, Zemkopības un Vides ministrijas pārstāvji bija vienisprātis, ka piekrastes joslas īpašuma tiesību nodošana attiecīgai pašvaldībai veicinātu piekrastes attīstību un līdzsvarotu vides aizsardzības intereses.

Pašvaldības jau patlaban publiskās infrastruktūras attīstīšanā iegulda vietējo iedzīvotāju nodokļos maksāto naudu, taču piekrasti izmanto plašs Latvijas iedzīvotāju loks, un tas rada papildu slogu piekrastes pašvaldību budžetiem.

Ministre D.Staķe akcentēja, ka pašvaldībām nākotnē būs iespēja piekrastes teritoriju apsaimniekošanai un infrastruktūras attīstībai piesaistīt Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļus, kas līdz šim bija liegts nesakārtoto īpašumtiesību dēļ.

“Latvijas piekraste valsts attīstības kontekstā nav pietiekami novērtēta un netiek izmantota kā īpašs Latvijas izaugsmes resurss un priekšrocība. Sekmīga ES fondu piesaiste vienai no lielākajām Latvijas vērtībām – piekrastei sniegs lielu ieguldījumu reģionu attīstībā,” pauda D.Staķe.

Eksperti vienojās veikt nepieciešamos grozījumus tiesiskajā regulējumā, lai nodrošinātu piekrastes joslas zemju īpašuma tiesību sakārtošanu, paredzot, ka šīs zemes būtu pašvaldību īpašumā uz likuma pamata bez to reģistrēšanas zemesgrāmatā.

Plānots, ka Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija tuvākajā laikā sagatavos nepieciešamos grozījumus tiesiskajā regulējumā un iesniegs tos Ministru kabinetā izskatīšanai.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!