• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par uzraudzību un kontroli veterinārmedicīnā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.08.1998., Nr. 235/236 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213599

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts ieņēmumu dienesta rīkojums Nr.425

Par grozījumiem VID 04.11.1996. rīkojumā Nr.372 "Par uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām), kuriem nodokļu un citu maksājumu reģistrācija ir atļauta bez elektroniskajiem kases aparātiem"

Vēl šajā numurā

14.08.1998., Nr. 235/236

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts veterinārais dienests

Veids: rīkojums

Numurs: 99

Pieņemts: 03.08.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts veterinārais dienests

Rīkojums Nr.99

1998.gada 3.augustā

Par uzraudzību un kontroli veterinārmedicīnā

Rajonu (Rīgas pilsētas)

veterināro pārvalžu vadītājiem

Sakarā ar pilnvaru sadalījumu starp Zemkopības un Labklājības ministriju pārtikas aprites valsts uzraudzības un kontroles jomā, kā arī pamatojoties uz likuma "Par veterinārmedicīnu" 37.pantu un Zemkopības ministrijas rīkojumu nr.141, apstiprinu:

1) dzīvnieku izcelsmes produktu pārvadāšanas transporta līdzekļa pases veidlapu (pielikums Nr.1);

2) dzīvnieku izcelsmes produktu pārvadāšanas transporta līdzekļa pases izsniegšanas kārtību (pielikums Nr.2);

3) dzīvnieku izcelsmes produktu pārvadāšanas kārtību (pielikums nr.3).

4) Dzīvnieku izcelsmes produktu pārvadāšanas transporta līdzekļa pases izsniegšanu uzsākt ar 1998.g. 15.augustu.

5) Uzdodu Valsts veterinārā dienesta Dzīvnieku izcelsmes produkcijas uzraudzības daļas vadītājam V.Veldrem:

5.1. nodrošināt šī rīkojuma 1. un 2.punkta izpildi, sākot ar 1998.gada 15.augustu;

5.2. noteiktajā kārtībā paziņot par šī rīkojuma stāšanos spēkā ieinteresētajām valsts uzraudzības un kontroles institūcijām.

6) Rīkojumu publicēt laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

7) Kontroli par šī rīkojuma izpildi paturu sev.

Direktors J.Rimeicāns

Pielikums Nr.2

Dzīvnieku izcelsmes produktu pārvadāšanas

transporta līdzekļa pases izsniegšanas kārtība:

1. Dzīvnieku izcelsmes produktu pārvadāšanas transporta līdzekļa pasi drīkst izsniegt tikai pēc konkrēta transporta līdzekļa apsekošanas.

2. Transporta līdzekļa apsekošanu veic rajona/pilsētas veterinārais inspektors pēc transporta līdzekļa īpašnieka rakstiska iesnieguma un citu nepieciešamo dokumentu saņemšanas.

3. Apsekošanas rezultāti jānoformē rakstiski, apsekošanas akta veidā.

4. Dzīvnieku izcelsmes produktu pārvadāšanas transporta līdzekļa pasi aizpilda rajona/pilsētas veterinārais inspektors, apstiprina ar iestādes zīmogu un savu parakstu attiecīgās veterinārās pārvaldes Valsts vecākais veterinārais inspektors.

5. Apstiprinātās dzīvnieku izcelsmes produktu pārvadāšanas transporta līdzekļa pases jāreģistrē speciālā žurnālā, atzīmējot pases numuru, izsniegšanas datumu, pases veidlapas sēriju un numuru, produkcijas veidu, transporta līdzekļa veidu, valsts numuru un īpašnieku.

6. Dzīvnieku izcelsmes produktu pārvadāšanas transporta līdzekļa pases maksimālais derīguma termiņš ir 6 mēneši; pēc atkārtotas pārbaudes pasi drīkst pagarināt, bet ne ilgāk kā uz 6 mēnešiem.

7. Samaksa par transporta līdzekļa apsekošanu (arī par atkārtotu), pases veidlapu, tās aizpildīšanu vai pagarināšanu pasūtītājam jāveic saskaņā ar Valsts veterinārā dienesta maksas pakalpojumu cenrādi.

8. Dzīvnieku izcelsmes produktu pārvadāšanas transporta līdzekļa pase neaizvieto Ceļu satiksmes drošības direkcijā izsniegtos dokumentus un bez tiem ir nederīga.

 

Pielikums Nr.3

Dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktu

pārvadāšanas kārtība

1. Visa veida dzīvnieku izcelsmes pārtikas produkti jātransportē ar speciāliem transportlīdzekļiem. Šo transportlīdzekļu izmantošana citiem mērķiem aizliegta.

2. Transporta līdzeklim, kurš paredzēts pārtikas produktu pārvadāšanai un ir reģistrēts Ceļu satiksmes drošības direkcijā, jābūt dzīvnieku izcelsmes produktu pārvadāšanas transporta līdzekļa pasei, kuru izsniedz Valsts veterinārais dienests, un tā derīga 6 mēnešus.

3. Transporta līdzekļa kravas telpas nodalījuma iekšējām virsmām jābūt izgatavotām no ūdensnecaurlaidīga, nerūsējoša, netoksiska, mazgājama un dezinficējama materiāla.

4. Lai pārvadātu konkrētus dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktus, transportlīdzekļa kravas telpas nodalījumam jābūt atbilstoši aprīkotam.

5. Nefasētu šķidru, granulētu vai pulverveida pārtikas produktu kravas jāpārvadā transportlīdzekļos, kas aprīkoti ar īpašām slēgtām tvertnēm vai autocisternās, uz kurām ir marķējums "tikai pārtikai" vai norādīts attiecīgās pārtikas preces nosaukums.

6. Dzīvnieku izcelsmes produktu iekraušana, transportēšana un izkraušana jāveic tā, lai aizsargātu pārtikas produktus no ārējās vides ietekmes, piesārņošanas, kā arī no grauzējiem, putniem un insektiem.

7. Produktu transportēšanas temperatūras režīmam jāatbilst normatīvi tehniskajā dokumentācijā norādītajām prasībām. Saldēti produkti jātransportē ar refrižeratortransportu mīnus 18°C vai zemākā temperatūrā; transportēšanas laikā pieļaujama īslaicīga temperatūras paaugstināšanās, bet ne vairāk kā par 3°C.

8. Transportēšanas laikā jānodrošina pārvadājamās produkcijas saderība.

9. Pēc transporta līdzekļa kravas telpas iztukšošanas vai kravas izkraušanas transportlīdzekļi jāmazgā ar ūdeni un mazgāšanas līdzekļiem, jādezinficē ar pārtikas rūpniecībā atļautiem dezinfekcijas līdzekļiem speciāli šim nolūkam iekārtotās vietās.

10. Transporta līdzekļa šoferim-ekspeditoram vai ekspeditoram jābūt personas medicīnas grāmatiņai, higiēnas kursu apmācību apliecinošam dokumentam, kā arī tīram sanitārajam apģērbam. Augstāk minētajām personām jāievēro personīgā higiēna un pārtikas transportēšanas noteikumi.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!