• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 1998. gada 22. decembra nolikums Nr. 46 "Ūdens un kanalizācijas pakalpojumu regulēšanas vienības nolikums". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.01.1999., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21351

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas domes lēmums Nr.6911

Par ūdens un kanalizācijas pakalpojumu regulēšanas vienības nolikuma apstiprināšanu un grozījumiem Rīgas domes 08.07.1997. lēmumā Nr. 4220

Vēl šajā numurā

28.01.1999., Nr. 25

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: nolikums

Numurs: 46

Pieņemts: 22.12.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīgas domes nolikums Nr.46

Rīgā 1998. gada 22. decembrī (prot. Nr. 69, 14.§)

Ūdens un kanalizācijas pakalpojumu regulēšanas vienības nolikums

1. Vispārīgie noteikumi

1.1. Ūdens un kanalizācijas pakalpojumu regulēšanas vienība (turpmāk tekstā — Vienība) ir no Rīgas domes izpildstruktūrām neatkarīga uzraudzības struktūra ar savu nosaukumu un veidlapām, kura pakļauta Rīgas domei un kuras darbību pārrauga Rīgas domes Komunālo un dzīvokļu jautājumu komiteja.

1.2. Vienības adrese ir: Rīgā, Eksporta ielā 2a, LV–1010, Latvija.

Telefons (+371) 7323497, fakss (+371) 7323495.

1.3. Savā darbībā Vienība ievēro spēkā esošos Latvijas Republikas likumus, Latvijas Republikas Ministru kabineta lēmumus, rīkojumus un noteikumus, Rīgas domes lēmumus, rīkojumus, noteikumus un citus normatīvos aktus.

1.4. Vienība strādā, sadarbojoties ar Latvijas Republikas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, Rīgas domes Komunālo departamentu, Rīgas pilsētas pašvaldības uzņēmumu "Rīgas ūdens" un citām Rīgas domes struktūrvienībām un pašvaldību uzņēmumiem.

2. Mērķis

Vienības darbības mērķis ir Rīgas domes uzdevumā veikt ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu sniegšanas ekonomisko regulēšanu Rīgā.

3. Pienākumi

3.1. Aizsargāt ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu sniedzēju un patērētāju intereses.

3.2. Nodrošināt pakalpojumu sniedzēju efektīvu darbību.

4. Funkcijas

4.1. Apzināt un uzraudzīt Rīgas pilsētas ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu sniedzējus, sekojot pakalpojumu sniedzēju darba rezultātiem — pakalpojumu cenai, apjomam un kvalitātei, rūpēties par pakalpojumu kvalitātes uzlabošanu.

4.2. Uzraudzīt Rīgas ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu sniedzēju un saņēmēju spēkā esošo noteikumu, normatīvu, kā arī abonentu līgumu izpildi.

4.3. Pārbaudīt pakalpojumu sniedzēju ekonomisko stāvokli un pakalpojumu kvalitātes rādītājus, salīdzinot tos ar noteiktajiem normatīviem un sadarbojoties ar pakalpojumu sniedzējiem. Nepieciešamības gadījumā izstrādāt rekomendācijas uzņēmumu darbības efektivitātes kāpināšanai.

4.4. Nodrošināt informācijas publicēšanu par pakalpojumu sniedzēju un Vienības darba rezultātiem pakalpojumu kvalitātes uzlabošanā.

4.5. Sadarboties ar ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu kvalitātes pārbaudes un uzraudzības institūcijām Rīgā.

4.6. Sadarboties ar dzeramā ūdens kvalitātes, ūdens sagatavošanas un notekūdeņu attīrīšanas regulēšanas iestādēm, organizācijām un firmām ārvalstīs, lai sekmīgi risinātu Vienības darba uzdevumus.

4.7. Pārbaudīt, vai pakalpojumu sniedzēju ieteiktie tarifi atbilst spēkā esošajai tarifu formulai un oficiālajam tarifu indeksācijas mehānismam. 30 dienu laikā pēc priekšlikuma saņemšanas dot rakstisku piekrišanu vai atteikumu par tarifu izmaiņu.

4.8. Iesniegt Rīgas domē priekšlikumus tarifu formulas izmaiņai, kā arī izstrādāt starptermiņa tarifu indeksācijas mehānismu, lai kontrolētu maksimālās ūdens un kanalizācijas pakalpojumu cenas.

4.9. Izstrādāt noteikumus, kuri ierobežo pakalpojumu cenu, ja uzņēmums nenodrošina noteiktos pakalpojumu standartus.

4.10. Informēt pakalpojumu saņēmējus par viņu tiesībām, sniedzot konsultācijas un skaidrojumus.

4.11. Nodrošināt savlaicīgu iedzīvotāju iesniegumu un sūdzību izskatīšanu, izvirzīt priekšlikumus problēmu risināšanai un panākt atklāto pārkāpumu novēršanu.

4.12. Veidot ar ūdenapgādes un kanalizācijas sistēmu ekspluatāciju saistīto tehnisko normatīvu, noteikumu u.c. reglamentējošo tiesību dokumentu bāzi.

4.13. Koordinēt un piedalīties normatīvo dokumentu un lēmumu projektu izstrādē, kuri veicinātu Rīgas pilsētas ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmu sekmīgu un stabilu attīstību.

4.14. Veicināt sadarbību starp pakalpojumu sniedzējiem un saņēmējiem, iesaistīties problemātisku jautājumu risināšanā, kuri saistīti ar ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmu apsaimniekošanu.

5. Tiesības

5.1. Vienībai ir tiesības pieprasīt un saņemt no pakalpojumu sniedzējiem, lietotājiem un ar tiem saistītām juridiskām un fiziskām personām jebkuru informāciju, kura nepieciešama tās funkciju izpildei.

5.2. Ja pakalpojumu sniedzējs vai lietotājs nepilda savas noteikumos, nolikumā vai citos juridiskajos dokumentos paredzētās saistības vai pastāv saistību nepildīšanas iespēja, Vienība izdod "Rīkojumu par saistību izpildi", kurā nosaka pasākumus, kādi jāveic pakalpojumu sniedzējam vai lietotājam, lai nodrošinātu saistību izpildi.

5.3. Vienībai ir tiesības kontrolēt, kā Rīgas pilsētas teritorijā un Rīgas domes pakļautībā esošās juridiskās un fiziskās personas ievēro Latvijas Republikas likumdošanas aktus, Latvijas Republikas Ministru kabineta lēmumus, rīkojumus un noteikumus, Rīgas domes lēmumus, rīkojumus un noteikumus u.c. normatīvos aktus ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu jomā.

5.4. Pamatojoties uz Rīgas domes lēmumiem un rīkojumiem un Rīgas domes priekšsēdētāja rīkojumiem, dot norādījumus Rīgas pilsētas teritorijā esošajām fiziskajām un juridiskajām personām par jautājumiem, kas ir Vienības kompetencē.

5.5. Kontrolēt Rīgas domes valdījumā esošo ūdensapgādes un kanalizācijas īpašumu izmantošanas nosacījumu un pastāvošo noteikumu izpildi.

6. Saistības

6.1. Vienība katru gadu līdz 1. aprīlim iesniedz Rīgas domes Komunālo un dzīvokļu jautājumu komitejā gada pārskatu par savu darbību iepriekšējā kalendārajā gadā, kurā norāda:

6.1.1. Vienības svarīgākās aktivitātes pārskata periodā, īpaši attiecībā uz pakalpojumu kvalitātes uzlabošanu;

6.1.2. ūdens un kanalizācijas pakalpojumus, kuros panākti vai arī turpmāk nepieciešami uzlabojumi;

6.1.3. informāciju par klientu sūdzību izskatīšanu;

6.1.4. vienības finansēšanu;

6.1.5. pasākumus, kas veikti pakalpojumu sniedzēju darba uzlabošanai.

6.2. Vienības pārskats tiek izskatīts Rīgas domes Komunālo un dzīvokļu jautājumu komitejas sēdē un dots tās darbības vērtējums.

6.3. Vienībai ir jāpilda jebkura Rīgas domes Komunālo un dzīvokļu jautājumu komitejas prasība sniegt papildu rakstisku vai vārdisku informāciju par saviem lēmumiem un darbību.

6.4. Saņemot patērētāja sūdzību, par kuru pakalpojumu sniedzēji ir informēti, bet risinājums nav pieņemams patērētājam, vienībai jāiepazīstas ar sūdzības saturu un jādara viss iespējamais, lai atrisinātu konfliktu.

6.5. Vienība darbojas atklāti un pārskatāmi, izskaidrojot savu lēmumu pamatojumu pakalpojumu saņēmējiem, sniedzējiem un Rīgas domei.

7. Strīdu kārtošana

Strīda gadījumā starp Vienību, pakalpojumu sniedzēju un pakalpojumu saņēmēju, arī gadījumā, ja pakalpojumu sniedzējs apstrīd Vienības rīkojumu par saistību izpildi, jebkura puse var iesniegt lietu izskatīšanai Rīgas domes Komunālo un dzīvokļu jautājumu komitejā, Valsts monopoldarbības uzraudzības komitejā vai tiesā.

8. Darba organizācija

8.1. Vienības vadītāju ieceļ Rīgas domes valde. Darba līgumu ar visiem Vienības darbiniekiem slēdz Rīgas domes priekšsēdētājs.

8.2. Vienības vadītājs patstāvīgi nosaka darbinieku atalgojumu, tiesības un pienākumus, un izstrādā viņu amata instrukcijas.

8.3. Vienības vadītāja darba samaksu, darba algas fondu un vienības darbinieku skaitu nosaka Rīgas dome.

8.4. Vienības vadītājs ir personīgi atbildīgs par Vienības darbu.

8.5. Vienības vadītājam ir tiesības:

8.5.1. savas kompetences ietvaros pārstāvēt Vienības intereses valsts, pašvaldības institūcijās, sadarboties ar fiziskajām un juridiskajām personām;

8.5.2. izstrādāt grozījumus Vienības nolikumā un iesniegt Rīgas domē apstiprināšanai;

8.5.3. plānot un organizēt Vienības darbu;

8.5.4. izdot rīkojumus Vienības personālam;

8.5.5. rūpēties par Vienības darbinieku kvalifikācijas un profesionālā līmeņa paaugstināšanu.

9. Finansēšana

Rīgas pilsētas pašvaldības uzņēmums "Rīgas ūdens" piešķir Vienībai telpas, nodrošina to ar aprīkojumu, transportu, komunikācijām un citiem darbam nepieciešamajiem apstākļiem, kā arī ar darba samaksu.

Rīgas domes priekšsēdētājs A.Bērziņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!