• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides ministrija: Par atbalstu siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.07.2010., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213441

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides ministrs: Piedaloties ES vides ministru neformālajā sanāksmē Beļģijā

Vēl šajā numurā

16.07.2010., Nr. 112

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides ministrija: Par atbalstu siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai

14.jūlijā Vides ministrijā svinīgā ceremonijā tika parakstīti līgumi par atbalstu uzņēmējiem inovatīvu projektu realizācijai siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai.

Preses konferencē vides ministrs Raimonds Vējonis norādīja, ka arvien aktuālāka ekonomikas attīstībai kļūst zaļā pieeja. Viņš uzsvēra, ka pašlaik īpaši aktuāli ir sabalansēt valstu ekonomiskās intereses ar vides interesēm. Tāpēc viņš apsveic uzņēmējus, kuri ir uzdrīkstējušies sabalansēt savas intereses ar vides aizsardzības interesēm un realizēs inovatīvus, siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai veltītus projektus Latvijā.

R.Vējonis piebilda, ka šie siltumnīcefekta gāzu emisijas samazinošie projekti, kas ir vērsti uz tehnoloģiju attīstīšanu, stimulēs ne vien jaunu inovatīvu risinājumu attīstību Latvijā, bet, veiksmīgi tos realizējot, var kļūt par bāzi produktu konkurētspējai arī globālā mērogā.

Pasākuma laikā Vides ministrijas valsts sekretāra vietniece, Investīciju departamenta direktore Vija Gēme apsveica atbalsta saņēmējus un aicināja pārējos uzņēmējus piedalīties arī atklātā konkursa “Siltumnīcefekta gāzu emisijas samazinošu tehnoloģiju attīstīšana” otrajā kārtā, norādot, ka nākotnē pieejamais finansējums būs aptuveni 2,8 miljoni latu.

Savukārt SIA “Vides investīciju fonds” valdes priekšsēdētāja Ilze Puriņa īpaši atzinīgi vērtēja iesniegto projektu iespējamo plašo pielietojumu ne tikai Latvijas mērogā, bet arī ārpus tās.

Finansējums apstiprinātajiem atklātā konkursa projektiem tiks nodrošināts no Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta (KPFI).

Konkursā pieejamais finansējums bija 1,75 miljoni latu. Tā ietvaros tiks atbalstīti tādi produkti vai tehnoloģijas, kuru ieviešana veicina siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanu, eksperimentālo izstrādi, tas ir, zinātnisko atziņu, tehnoloģisko, komerciālo vai citu attiecīgu zināšanu un prasmju apgūšanu, kombinēšanu, pielāgošanu un izmantošanu, lai veiktu un dokumentētu jauna produkta vai tehnoloģijas izveidi, testēšanu un demonstrēšanu vai arī esoša produkta vai tehnoloģijas pilnveidošanu, testēšanu un demonstrēšanu.

Konkursa ietvaros vienam projektam pieejamais minimālais finansējums ir LVL 30 000, maksimālais – LVL 150 000.

Vides ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!