• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2010. gada 29. jūnija instrukcija Nr. 6 "Kārtība, kādā sedzami Latvijas pārstāvju ceļa izdevumi līdz Eiropas Savienības Padomes darba grupu sanāksmju un Eiropas Savienības Padomes sanāksmju norises vietai un atpakaļ". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.07.2010., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213312-kartiba-kada-sedzami-latvijas-parstavju-cela-izdevumi-lidz-eiropas-savienibas-padomes-darba-grupu-sanaksmju-un-eiropas-savienib...

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.585

Noteikumi par filmu producentu reģistrācijas valsts nodevu

Vēl šajā numurā

15.07.2010., Nr. 111

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: instrukcija

Numurs: 6

Pieņemts: 29.06.2010.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta instrukcija Nr.6

Rīgā 2010.gada 29.jūnijā (prot. Nr.33 9.§)

Kārtība, kādā sedzami Latvijas pārstāvju ceļa izdevumi līdz Eiropas Savienības Padomes darba grupu sanāksmju un Eiropas Savienības Padomes sanāksmju norises vietai un atpakaļ

Izdota saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma
72.panta pirmās daļas 2.punktu

1. Instrukcija nosaka kārtību, kādā sedzami Latvijas pārstāvju ceļa izdevumi līdz Eiropas Savienības Padomes (turpmāk – Padome) darba grupu sanāksmju un Padomes sanāksmju norises vietai un atpakaļ.

2. Nacionālā koordinējošā institūcija, kas apsaimnieko Padomes finanšu līdzekļus, kuri saskaņā ar Padomes ģenerālsekretāra lēmumu paredzēti Latvijas pārstāvju ceļa izdevumu segšanai, ir Ārlietu ministrija.

3. Šīs instrukcijas izpratnē ceļa izdevumi ir izdevumi, kas Latvijas pārstāvim radušies, lai nokļūtu līdz sanāksmes norises vietai un atpakaļ, izmantojot gaisa transportu, autobusu, prāmi, vilcienu, personīgo vai dienesta automašīnu.

4. Ja nepieciešams, par līdzekļu sadali starp ministrijām un citām valsts institūcijām (turpmāk – institūcija) lemj Vecāko amatpersonu sanāksme Eiropas Savienības jautājumos.

5. Ceļa izdevumus sedz no attiecīgās institūcijas budžeta līdzekļiem. Ceļa izdevumiem iztērētos līdzekļus institūcijas budžetā atmaksā Ārlietu ministrija.

6. Institūcijas katru gadu līdz 15.janvārim, 15.martam, 15.jūnijam, 15.septembrim, 15.oktobrim un 15.novembrim iesniedz Ārlietu ministrijā šādus dokumentus:

6.1. institūcijas vadītāja parakstītu vēstuli par ceļa izdevumu atmaksāšanu institūcijas budžetā;

6.2. pārskatu par Latvijas pārstāvju ceļa izdevumiem, lai nokļūtu līdz Padomes darba grupas sanāksmes vai Padomes sanāksmes norises vietai un atpakaļ, atsevišķi pielikumā norādot Eiropas drošības un aizsardzības politikas (EDAP) budžeta izdevumus (pielikums);

6.3. ceļa izdevumus apliecinošos dokumentus:

6.3.1. ja izmantots gaisa transports, – aviobiļešu oriģinālus vai elektronisko aviobiļešu izdrukas un iekāpšanas karšu oriģinālus vai izdrukas (ja reģistrēšanās lidojumam ir veikta internetā);

6.3.2. ja izmantota personīgā vai dienesta automašīna, – degvielas uzpildes staciju kases čeku oriģinālus, Latvijas pārstāvja parakstītas ceļazīmes vai maršruta lapas un institūcijas izsniegtas izziņas par automašīnas vidējo degvielas patēriņu litros, kā arī faktiski aprēķināto degvielas patēriņu litros un naudas izteiksmē;

6.3.3. ja izmantots vilciens, prāmis, autobuss, – biļešu oriģinālus;

6.4. institūcijas apliecinātas biļešu piegādātāju rēķinu kopijas, kurās norādīts kopējais ceļa maršruts, tai skaitā pārsēšanās vietas;

6.5. institūcijas sagatavotu rēķinu par ceļa izdevumiem;

6.6. ja Latvijas pārstāvis pirms vai pēc Padomes darba grupas sanāksmes vai Padomes sanāksmes dodas komandējumā uz kādu citu sanāksmi un ceļa izdevumi uz to netiek segti no Padomes budžeta līdzekļiem:

6.6.1. institūcijas apliecinātu biļešu piegādātāja rēķina kopiju, kurā norādītas biļetes izmaksas uz katru brauciena galapunktu;

6.6.2. institūcijas apliecinātu biļešu piegādātāja izsniegtu informāciju par iespējamo biļetes cenu prioritārā maršrutā, ja Latvijas pārstāvis no Latvijas dotos tieši uz Padomes darba grupas sanāksmi vai Padomes sanāksmi un atgrieztos Latvijā tieši no Padomes darba grupas sanāksmes vai Padomes sanāksmes vietas.

7. Ja institūcija nav iesniegusi šīs instrukcijas 6.3.apakšpunktā minētos dokumentus, Ārlietu ministrija var atmaksāt ceļa izdevumus, ja ir saņemts Latvijas pārstāvja dienesta ziņojums, komandējuma rīkojuma kopija un paskaidrojums, kurā minēti iemesli, kāpēc ceļa izdevumus apliecinošie dokumenti nav iesniegti pilnā apjomā.

8. Apliecinājums attaisnotam līdzekļu izlietojumam ir normatīvajos aktos par Latvijas Republikas nacionālās pozīcijas Eiropas Savienības jautājumos izstrādāšanu, saskaņošanu un apstiprināšanu minētie dienesta ziņojumi, kas nosūtīti Ārlietu ministrijai saskaņā ar normatīvajiem aktiem par Latvijas Republikas nacionālo pozīciju Eiropas Savienības jautājumos un ar to saistīto instrukciju izstrādi un informācijas apriti.

9. Ārlietu ministrija mēneša laikā pēc šīs instrukcijas 6.punktā minēto dokumentu saņemšanas izvērtē finanšu līdzekļu izlietojuma atbilstību paredzētajam mērķim un atmaksā ceļa izdevumus saskaņā ar institūcijas iesniegtajiem rēķiniem. Ja finanšu līdzekļu izlietojums neatbilst paredzētajam mērķim vai tie pārsniedz institūcijai noteikto finanšu līdzekļu limitu, Ārlietu ministrija par to rakstiski paziņo institūcijai un nosūta tai atpakaļ ceļa izdevumus apliecinošos dokumentus.

10. Šīs instrukcijas 6.6.apakšpunktā minētajā gadījumā Ārlietu ministrija atmaksā šīs instrukcijas 6.6.1.apakšpunktā minētos ceļa izdevumiem faktiski iztērētos līdzekļus tādā apmērā, kas nepārsniedz ceļa izdevumus līdz Padomes darba grupas sanāksmes vai Padomes sanāksmes norises vietai un atpakaļ. Ja institūcija neiesniedz šīs instrukcijas 6.6.2.apakšpunktā minēto informāciju, iztērētos līdzekļus atmaksā tādā apmērā, kas atbilst ceļa izdevumiem līdz Padomes darba grupas sanāksmes vai Padomes sanāksmes norises vietai vai no šīs sanāksmes norises vietas līdz Latvijai.

11. Ārlietu ministrija Padomes noteiktajā kārtībā sniedz tai pārskatu par saņemto finanšu līdzekļu izlietojumu.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Ārlietu ministrs A.Ronis

 

 

Pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 29.jūnija
instrukcijai Nr.6

Pārskats par Latvijas pārstāvju ceļa izdevumiem līdz Eiropas Savienības Padomes darba grupu sanāksmju un Eiropas Savienības Padomes sanāksmju norises vietai un atpakaļ

EDAP budžets/budžets, kas neietilpst EDAP budžetā*

Pirmā sanāksmes diena

Pārstāvja vārds un uzvārds

Valsts iestāde

Pilsēta, kur atrodas pārstāvja darbavieta

Darba grupas kods

Darba grupas vai Padomes sanāksmes nosaukums

Pilsēta, kur notiek darba grupas vai Padomes sanāksme

Ceļa izdevumu apmērs (lati)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

Kopējais budžets, kas neietilpst EDAP budžetā
Kopējais EDAP budžets
Kopējais budžets, kas neietilpst EDAP budžetā + kopējais EDAP budžets = kopējā izdevumu summa

Piezīme. * Attiecīgie izdevumi tiek segti no EDAP budžeta tikai šādās darba grupās:

1) Politiskā un drošības komiteja;

2) Militārā komiteja;

3) Krīžu vadības civilo aspektu komiteja;

4) Politiski militārā darba grupa;

5) Militārās komitejas darba grupa.

Pievienotie dokumenti, kas apliecina ceļa izdevumus:

biļetes (skaits) _________

pasakņi (skaits) _________

Apliecinu, ka pārskatā sniegtā informācija ir patiesa un precīza.


 
 
(vieta)   (datums)  

Amatpersona, kura izvērtē un apstiprina pārskatu
 
  (amats, vārds, uzvārds, kontakttālrunis un e-pasts)   (paraksts)

Ārlietu ministrs A.Ronis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!