• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par deputātu kandidātu sarakstu iesniegšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.07.2010., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213298

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Komisija: Par ES līdzekļu saņēmējiem 2009.gadā

Vēl šajā numurā

14.07.2010., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par deputātu kandidātu sarakstu iesniegšanu

No šodienas, 14.jūlija, Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) sāk pieņemt deputātu kandidātu sarakstus 10.Saeimas vēlēšanām. Sarakstus var iesniegt līdz 3.augustam.

Kā jau ziņots, 2010.gada 2.oktobrī Latvijā notiks 10.Saeimas vēlēšanas. Tiesības piedalīties Saeimas vēlēšanās ir balsstiesīgajiem Latvijas pilsoņiem, kuri vēlēšanu dienā ir sasnieguši 18 gadu vecumu.

Saeimas vēlēšanās vēlētāju reģistrs netiek lietots, un vēlētāji drīkst balsot jebkurā vēlēšanu iecirknī pēc izvēles. Lai piedalītos Saeimas vēlēšanās, vēlētājam nepieciešama derīga Latvijas pilsoņa pase, kurā tiks atzīmēts, ka vēlētājs piedalījies vēlēšanās. Vēlēšanu iecirkņu darba laiks vēlēšanu dienā būs no pulksten 7.00 līdz 20.00.

Vēlētāji Latvijā, kuri veselības stāvokļa dēļ nevarēs nobalsot vēlēšanu iecirknī, varēs pieteikties balsošanai savā atrašanās vietā. Balsošanai vēlētāja atrašanās vietā jāpiesakās no š.g. 22.septembra, iesniedzot attiecīgu iesniegumu tuvākajā vēlēšanu iecirknī. Iespēju nobalsot vēlētāja atrašanās vietā drīkst izmantot arī šo vēlētāju kopēji.

10.Saeimas vēlēšanas tiks organizētas arī ārvalstīs. Vēlētāji ārvalstīs vēlēšanās var piedalīties, vēlēšanu dienā balsojot jebkurā no ārvalstīs izveidotajiem 64 vēlēšanu iecirkņiem vai pa pastu. Saskaņā ar Ārlietu ministrijas priekšlikumiem ārvalstīs ir izveidoti 24 vēlēšanu iecirkņi, kas organizēs balsošanu pa pastu. Pasta balsošanai vēlētāji ārvalstīs var pieteikties no  1.maija līdz 10.septembrim. 

10.Saeimas vēlēšanās var piedalīties arī vēlētāji, kuriem kā drošības līdzeklis ir piemērots apcietinājums vai kuri izcieš ar brīvības atņemšanu saistītu sodu. Šiem vēlētājiem balsošana tiks organizēta ieslodzījuma vietā. Šajā gadījumā balsošana jāpiesaka ieslodzījuma vietas administrācijai, iesniedzot attiecīgu iesniegumu ne vēlāk kā līdz š.g. 30.septembrim.

CVK informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!