• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jauno eiropiešu konkursu "Mūzika pret nabadzību". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.07.2010., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213290

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kampaņu par pasažieru tiesībām

Vēl šajā numurā

14.07.2010., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jauno eiropiešu konkursu “Mūzika pret nabadzību”

2.jūlijā Eiropas Komisija izsludināja Eiropas mūzikas konkursu un aicina jaunus eiropiešus vecumā no 15 līdz 25 gadiem iesniegt dziesmu, kurā pausts atbalsts nabadzības izskaušanai pasaulē.

Katrs dalībnieks radīs oriģinālu dziesmu par vispārīgo attīstības tematu un jo īpaši par astoņiem Tūkstošgades attīstības mērķiem. Uzvarētāji, kurus izvēlēsies tiešsaistes balsojumā un profesionālu mūziķu žūrija, ierakstīs savu dziesmu profesionālā studijā, un viņiem būs iespēja uzstāties Eiropas attīstības dienās Briselē 2010.gada decembrī.

Mūzikas konkurss ir daļa no nabadzības izskaušanas kampaņas, kas veltīta pusaudžu apziņas vairošanai par ES darbību attīstības sadarbības jomā.

“Mūzika ir spēcīgs līdzeklis, lai mobilizētu visu vecumu un visu valstu cilvēkus izskaust nabadzību. Šis mūzikas konkurss ir viens no Komisijas centieniem iesaistīt jauno paaudzi un vairot apziņu par to, cik svarīgi ir sasniegt Tūkstošgades attīstības mērķus. Es ar nepacietību gaidu skaņdarbus, kas radīti dažādos žanros – no repa, hiphopa līdz smagajam rokam,” teica Eiropas komisārs attīstības jautājumos Andris Piebalgs.

Ar kontaktu veidošanas vietņu un mūzikas festivālu starpniecību ES dalībvalstu jaunieši vecumā no 15 līdz 25 gadiem tiek aicināti līdz 30.septembrim internetā iesniegt dziesmu par nabadzības izskaušanu. Dalībnieki paudīs savu atbalstu arī vienam no astoņiem Tūkstošgades attīstības mērķiem – izskaust galēju nabadzību un badu; nodrošināt pamatizglītību visiem; veicināt dzimumu līdztiesību; samazināt bērnu mirstību, uzlabot māšu veselību, apkarot HIV/AIDS, malāriju un citas slimības; nodrošināt vides stabilitāti; izveidot globālu partnerību attīstības jomā. Balsošana notiks tiešsaistē līdz 2010.gada 31.oktobrim. Būs divi uzvarētāji, kuru vārdi tiks paziņoti novembrī; viens tiks izvēlēts tiešsaistes balsojumā, otru izvēlēsies profesionāla žūrija. Balvās ir dziesmu ierakstīšana profesionālā studijā un iespēja uzstāties Eiropas attīstības dienās Briselē 2010.gada decembrī.

Tā kā ir palikuši tikai pieci gadi līdz 2015.gadam, līdz kuram jāsasniedz Tūkstošgades attīstības mērķi, ANO ģenerālsekretārs Bans Kimūns ir aicinājis pasaules valstu vadītājus piedalīties augstākā līmeņa sanāksmē Ņujorkā 2010.gada 20.–22.septembrī, lai paātrinātu progresu Tūkstošgades attīstības mērķu sasniegšanā.

Papildu informācija: konkursa “Mūzika pret nabadzību” tīmekļa vietnē http://www.ifightpoverty.eu; pievienojieties mums Facebook; komisāra A.Piebalga tīmekļa vietnē http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/piebalgs.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!