• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pašvaldību savienības izpilddirektoru sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.10.1998., Nr. 295/296 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213239

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums Nr.187-r

Par ūdens skaitītāju ēku ievados pārņemšanu Rīgas pilsētas pašvaldības uzņēmuma "Rīgas ūdens" bilancē

Vēl šajā numurā

16.10.1998., Nr. 295/296

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Par pašvaldību savienības izpilddirektoru sanāksmi

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) izpilddirektoru kārtējā sanāksme viņnedēļ Latgales priekšpilsētas pašvaldības namā bija veltīta norisēm, kas saistītas ar ļoti daudzu nozaru attīstību.

Izpilddirektoru apvienības prezidents, Daugavpils rajona valdes priekšsēdētājs Vitālijs Aizbalts norādīja, ka ikviena šādas sanāksmes reize lūko risināt nepārprotamas problēmas. Šoreiz tikšanās bija saistīta ar celtniecības un būvdarbu norisēm visos vai gandrīz visos Latvijas novados.

Tālab interese bija liela: šo saietu pārstāvēja 19 pilsētu domju izpilddirektori, tikpat daudz lielpagastu padomju izpilddirektoru, kuplā skaitā (gandrīz desmit rajonu) pārstāvji. Kā LPS struktūrās iekļaujas apkārtējo novadu, apriņķu un pagastu vadītāji, tas lielā mērā ir uz viņu sirdsapziņas.

Tie, kuri bija reģistrējušies, pārstāvēja pāri par vairākiem desmitiem novadu, pārējie — pilsētu domju un rajonu padomju būvinspektori, tostarp — galvenie arhitekti, namu pārvalžu galvenie arhitekti. Galvenokārt tālab, ka ir runa par turpmāko attīstību.

Jo tematu kopums bija gana plašs: būvniecības pārzināšana pašvaldībās — normatīvās prasības un prakse, būvniecības ekspertīze, uzraudzība un kontrole valstī un pašvaldībās, tāpat pašvaldību pasūtījumi būvniecībā, jo pašreizējā saimnieciskā situācija ir vairāk saistīta ar iecerēm, nevis ar to praktisko risinājumu, jo līdzekļu ir pārāk maz ne tikai dažos pagastos, bet arī rajonos un pat Latvijā kopumā.

Īpaši daudz jautājumu un atbilžu prasīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Būvniecības departamenta nodaļas vadītāja Andra Šteinerta, kā arī Būvniecības departamenta direktora vietnieka Aivara Jurjāna ziņojumi, jo pašreizējā Latvijas situācijā ir vairāk jautājumu nekā atbilžu. Ne tikai tie, kas saistās ar rajonu un pagastu vai mazpilsētu izveidi. Daudzi jautājumi tika uzdoti par to, vai daudzo un dažādo Latvijas reliģisko konfesiju vēlmes būvēt savus dievnamus, nav tikai laikmeta prasība, bet arī vēlme šīs celtnes veidot kā pieminekļus nākamajām paaudzēm. Jo šo mūsu gadsimta beigu garigo celtņu izveide nav tikai arhitektoniska, bet arī estētiska kategorija,

Tāpat ka allaž Latvijas Pašvaldību savienības pašvaldību izpilddirektoru sanāksmes gaitā bija runa ne tikai par celtniecību. Jo aktuālo uzdevumu risināšanai ir nepieciešams ne tikai laiks, bet arī līdzekļi. Varbūt ir gluži likumsakarīgi, ka pašvaldību izpilddirektoru nākamās sanāksmes darba gaitā ir iekļauta pašreizējā situācija, kas saistīta ar līdzšinējo vērtību saglabāšanu, par ugunsdzēsības aktuālajām problēmām, jo diemžēl laukos daudzos rajonos patlaban nodeg vairāk nekā uzbūvē. Tas tāpēc, ka daudzos novados joprojām ir vairāk vienas dienas saimnieku nekā turpmākajai aprūpei pieredzētu gādnieku.

Tālab nākamajā tikšanās reizē novembra sākumā Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) pašvaldību izpilddirektoru sanāksmē īpaša uzmanība tiks pievērsta problēmām, kas saistās ar daudzu gadu laikā uzkrāto stabilo vērtību saglabāšanu, lai tās neskartu ne uguns, ne ūdens.

Jo LPS Pašvaldību izpilddirektoru apvienības darbībā tāpat kā līdz šim uzmanība tiks pievērsta tikai būtisko risinājumu izkārtojumam. Joprojām daudziem Latvijas pašvaldību vadītājiem ir iespējams iekļauties Latvijas Pašvaldību savienības aktīvajās norisēs, jo domubiedru šajās aktivitātēs nekad nebūs pārāk daudz.

Mintauts Ģeibāks,

"LV" informācijas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!