• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par rīcību ar pašvaldības mantu un naudas līdzekļiem Valdemārpils pilsētas domē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.1998., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213109

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.24

Par darba grupu priekšlikumu par zinātniskās iestādes bezpeļņas organizācijas "Latvijas Zinātņu akadēmijas kodolpētniecības centrs" likvidācijas procesa uzsākšanu izstrādei

Vēl šajā numurā

04.02.1998., Nr. 30

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts kontrole

Veids: lēmums

Numurs: 5.1–2–133

Pieņemts: 21.01.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pašvaldību revīzijas departamenta kolēģijas lēmums Nr.5.1–2–133

Rīgā 1997. gada 21. janvārī

Par rīcību ar pašvaldības mantu un naudas līdzekļiem Valdemārpils pilsētas domē

LR Valsts kontroles Pašvaldību revīzijas departamenta kolēģijas sēdē piedalījās: kolēģijas priekšsēdētāja departamenta direktore E.Bernāne; kolēģijas locekļi G.Ķepule, A.Svirido, J.Rumkovskis; uzaicinātie valsts revidents G.Špors, Valdemārpils pilsētas domes priekšsēdētājs J.Štokmanis; protokolēja valsts revidenta palīdze L.Lāce.

Departamenta kolēģija, izskatot revīzijas materiālus par Valdemārpils pilsētas domes rīcību ar pašvaldības mantu un naudas līdzekļiem un sniegtos paskaidrojumus,

konstatēja:

1. Valdemārpils pilsētas domē ievēlēti 9 deputāti. Domē izveidotas piecas pastāvīgās komitejas un astoņas komisijas. Dome uz savu pilnvaru laiku ievēlējusi revīzijas komisiju no deputātiem 3 cilvēku sastāvā, kura nav veikusi nevienu revīziju. Pašvaldības funkciju realizācijai Valdemārpils pilsētā izveidotas deviņas iestādes un divi pašvaldības uzņēmumi.

Pārskata periodā nav noformēts neviens pastāvīgo komiteju sēžu protokols.

2. No pašvaldību izlīdzināšanas fonda 1995. gadā nav saņemti Ls 10 629, bet 1996. gadā — Ls 3258.

3. Pārkāpjot Latvijas Republikas likumu “Par autoceļiem” un LR Ministru kabineta 01.02.1994. lēmumu Nr.22 “Par valsts autoceļu un pašvaldību autoceļu (ielu) fondiem”, nelikumīgi izlietoti autoceļu fonda līdzekļi Ls 7324,89. Šī summa izlietota pašvaldības darbinieku darba algām.

4. Pašvaldību uzņēmuma “Valdemārpils pilsētas dzīvokļu un komunālais uzņēmums” statūti nav grozīti kopš tā dibināšanas 1991. gadā un tie neatbilst likumu prasībām. Statūtos nepareizi paredzēts, ka pašvaldība atbild par uzņēmuma saistībām.

5. Atzinumu par Valdemārpils pilsētas dzīvokļu un komunālā uzņēmuma 1996. gada pārskatu sniegusi Talsu rajona padomes revīzijas komisijas priekšsēdētāja A.Marašinska, bet nevis zvērināts revidents, kā to nosaka likuma “Par uzņēmuma gada pārskatiem” 62. pants.

6. Pārkāpts likuma “Par valsts un pašvaldību finansu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu” 5.pants. Pašvaldības manta nodota bezatlīdzības lietošanā SIA “Kontakts”.

Valdemārpils pilsētas dome nav izpildījusi prokuratūras protestu attiecībā uz pašvaldības īpašumu nelikumīgo nodošanu SIA “Kontakts” rīcībā.

7. Noslēgtajā līgumā ar SIA “Kontakts” dome nelikumīgi uzņēmās dzēst zaudējumus, kuri rastos SIA “Kontakts” sakarā ar iedzīvotāju nemaksāšanu par komunālajiem pakalpojumiem.

8. 1996. gadā apkures nodrošināšanai pašvaldība no a/s “Parekss banka” saņēmusi kredītu Ls 15 000. Daļu no saņemtajiem kredīta līdzekļiem Ls 7668,15 Valdemārpils pilsētas dome nepareizi izlietojusi, apmaksājot rēķinus pašvaldības uzņēmumam “Valdemārpils DzKU”.

Pašvaldības uzņēmums nekādas saistības pret domi par saņemto summu nav uzņēmies. Saņemtā summa nav uzrādīta uzņēmuma pašu kapitālā vai ieņēmumos un nav dokumentāra pamatojuma par kurināmā saņemšanu.

Kolēģija nolēma:

1. Slēgt revīzijas lietu Nr.5.1–2–133.

2. Noteikt uzrēķinu Ls 7668,15 Valdemārpils pilsētas domei par nepareizi izlietotiem līdzekļiem, apmaksājot pašvaldības uzņēmuma “Valdemārpils DzKU” rēķinus.

Norēķinu veikt līdz 1998. gada 1. martam.

3. Valdemārpils pilsētas domei līdz 1998. gada 1. aprīlim atjaunot autoceļu fondā Ls 7324,89, kas nepareizi izlietoti darba samaksai.

4. Ieteikt Valdemārpils pilsētas domei pārstrādāt Valdemārpils pilsētas dzīvokļu un komunālā uzņēmuma statūtus atbilstoši likumu prasībām.

Par paveikto ziņot Valsts kontrolei līdz 1998. gada 1. aprīlim.

5. Nosūtīt kolēģijas lēmumu Valdemārpils pilsētas domei un Talsu rajona prokuratūrai.

Lēmumu var pārsūdzēt Latvijas Republikas Valsts kontroles padomē mēneša laikā no šī lēmuma paziņošanas dienas, iesniedzot sūdzību Pašvaldību revīzijas departamentā.

Kolēģijas priekšsēdētājs E.Bernāne

Kolēģijas locekļi G.Ķepule, A.Svirido, J.Rumkovskis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!