• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre: Piedaloties starptautiskā plānošanas konferencē Maskavā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.07.2010., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213033

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atrodoties ārpus valsts robežām un nododot Valsts prezidenta vietu Saeimas priekšsēdētājam

Vēl šajā numurā

09.07.2010., Nr. 108

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre: Piedaloties starptautiskā plānošanas konferencē Maskavā

8.jūlijā reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre Dagnija Staķe, uzrunājot Eiropas Padomes par telpisko un reģionālo plānošanu atbildīgos ministrus, apliecināja Latvijas atbalstu ciešākai Eiropas valstu sadarbībai, lai nodrošinātu kontinenta ilgtspējīgu un vienmērīgu telpisko attīstību.

D.Staķe konferencē norādīja uz Latvijas aktīvo līdzdalību Eiropas un Baltijas jūras reģiona attīstības plānošanas aktivitātēs un informēja par Latvijas Ilgtspējīgas attīstības stratēģiju līdz 2030.gadam (Latvija 2030), kas šā gada 10.jūnijā tika apstiprināta Saeimā, kļūstot par hierarhiski augstāko attīstības plānošanas dokumentu Latvijā.

“Latvija 2030” ir pirmais ilgtermiņa attīstības plānošanas dokuments valstī. Stratēģija definē Latvijas ilgtermiņa mērķus, ilgtspējīgas attīstības vadlīnijas un telpiskās attīstības perspektīvu. Tā paredz, ka pilsētas nākotnē būs galvenais reģionālās attīstības virzītājspēks, pilsētu un lauku partnerība nodrošinās augstu dzīves kvalitāti visā Latvijas teritorijā un Rīga būs nozīmīgs kultūras, tūrisma un biznesa centrs Eiropā. Savukārt valsts kopumā būs plaukstoša aktīvu un atbildīgu pilsoņu valsts, tā būs zaļa un sakopta, radoša un ērti sasniedzama vieta pasaules telpā, par kuras ilgtspējīgu attīstību esam atbildīgi nākamām paaudzēm.

D.Staķe akcentēja, ka, ņemot vērā Latvijas iepriekšējo pieredzi stratēģiju īstenošanā, plānots izveidot ciešāku sasaisti starp stratēģijas uzstādījumiem un budžeta plānošanu, tādēļ jaunais Nacionālais attīstības plāns 2013.–2020.gadam kļūs par galveno “Latvija 2030” īstenošanas instrumentu.

Konferences noslēgumā plānots pieņemt rezolūciju “Par pamata pakalpojumu ieguldījumu Eiropas kontinenta ilgtspējīgā attīstībā”, nosakot, ka pieeja pamata pakalpojumiem jānodrošina visā valsts teritorijā to rīcībā esošo resursu ietvaros, prioritāri tos nodrošinot reģionos, kur pakalpojumi ir vāji attīstīti. Konferencē tiks pieņemta arī rezolūcija “Par Viseiropas lauku mantojuma hartu ilgtspējīgai teritoriālajai attīstībai”, kurā uzsvērts Eiropas daudzveidīgais lauku mantojums kā vērtība un ilgtspējīgas attīstības virzītājspēks.

Šis mantojums visā Eiropā ir apdraudēts, mainoties cilvēku dzīvesveidam laukos, zemes izmantošanas veidiem, lauksaimniecības un mežsaimniecības tehnoloģijām. Rezolūcijā tiek ieteikts veicināt izpratni par lauku mantojuma vērtību, tā aizsardzību un saglabāšanu, kā arī vietējo pašvaldību aktivizēšanu tā izmantošanā lauku teritoriju attīstībā.

Konferences laikā tiks pieņemta arī deklarācija, kurā tiek uzsvērts, ka teritoriju līdzsvarotas attīstības galvenajam mērķim jābūt cilvēkam konkrētajā teritorijā, radot līdzvērtīgus dzīves un darba apstākļus, drošību un darba iespējas visā valsts teritorijā.

Eiropas Padomes par telpisko un reģionālo plānošanu atbildīgo ministru 15.konference “Nākotnes izaicinājumi: ilgtspējīga telpiskā plānošana Eiropas kontinentā mainīgā pasaulē” no 8. līdz 9.jūlijam notiek Maskavā, Krievijā.

Konferences mērķis ir apspriest jaunus risinājumus izaicinājumiem, ar ko pašlaik sastopas Eiropas Padomes valstis, un to, kā veicināt Eiropas teritoriālo sadarbību.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!