• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Francijas ekonomiskajiem kontaktiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.07.2010., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213015

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pretrunām ap Jūrmalas "ātro palīdzību"

Vēl šajā numurā

09.07.2010., Nr. 108

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Francijas ekonomiskajiem kontaktiem

Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone pirmdien, 28.jūnijā, tiekoties ar Francijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Šantālu Puarē, pārrunāja abu valstu ekonomiskās sadarbības veicināšanas iespējas.

Latvija ir gatava ārvalstu investīcijām, un tieši šis ekonomiski sarežģītais laiks ir laba iespēja veidot jaunus biznesa kontaktus, apliecināja K.Pētersone, paužot cerību, ka arī Francijas uzņēmumi nākotnē būs plašāk pārstāvēti mūsu valstī.

Savukārt vēstniece atzinīgi novērtēja Latvijas unikālo ģeogrāfisko izvietojumu un līdzšinējo sekmīgo darbu transporta un tranzīta pakalpojumu nozarē. Latvija izveidojusies par nozīmīgu reģionālu aviācijas, dzelzceļa un jūras transporta mezglu, pauda Š.Puarē. Kaut arī Francijas uzņēmumi līdz šim Baltijas reģionā bijuši salīdzinoši maz pārstāvēti, situācija varētu mainīties, atzina vēstniece.

Viņa atklāja, ka pēc Francijas vēstniecības iniciatīvas novembrī Latviju plāno apmeklēt amatpersonas no organizācijas MEDEF (Le Mouvement des entreprises de France), kas apvieno Francijas uzņēmumu vadītājus. Savukārt nākamā gada pavasarī Latvijā varētu ierasties jau daudz plašāka MEDEF delegācija, kuras sastāvā būtu arī uzņēmumu vadītāji, teica vēstniece, paužot cerību, ka šīs vizītes kalpos par labu stimulu Francijas un Latvijas ekonomiskās sadarbības veicināšanai.

Tāpat tikšanās laikā tika pārrunāta Latvijas politiskā situācija un gaidāmās Saeimas vēlēšanas.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!