• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ekonomikas ministra tikšanos ar Francijas vēstnieci. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.07.2010., Nr. 107 https://www.vestnesis.lv/ta/id/212951

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar dejām un apsveikumiem ir sākušies X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki. Lai skan!

Vēl šajā numurā

08.07.2010., Nr. 107

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ekonomikas ministra tikšanos ar Francijas vēstnieci

1.jūlijā ekonomikas ministrs Artis Kampars tikās ar Francijas vēstnieci Latvijā Šantālu Puarē un pārrunāja abu valstu ekonomiskās sadarbības aktuālos jautājumus, savstarpējās tirdzniecības un investīciju plūsmas veicināšanas iespējas, kā arī enerģētikas jautājumus.

Tikšanās laikā ekonomikas ministrs atzina, ka Latvijai un Francijai jau izsenis ir labas un draudzīgas attiecības, un uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta paplašināt un attīstīt intensīvāku divpusējo ekonomisko dialogu. Ministrs ar gandarījumu atzīmēja arī līdzšinējo Latvijas un Francijas sadarbību Eiropas Savienības līmenī. A.Kampars norādīja, ka Eiropas Savienībā būtiskie brīvā tirgus principi un sociālā atbildība ir arī Latvijas valdības ekonomiskās politikas neatņemama sastāvdaļa.

Savukārt Francijas vēstniece uzsvēra, ka politiskā līmenī abu valstu attiecības ir ļoti tuvas, tādēļ Francija ir ieinteresēta arī abu valstu ekonomiskā dialoga tālākā padziļināšanā.

Š.Puarē apliecināja Francijas vēstniecības gatavību aktīvi atbalstīt Francijas investīciju piesaisti Latvijai. Vēstniece atzinīgi novērtēja Latvijas valdības līdz šim paveikto makroekonomiskās stabilitātes un budžeta konsolidācijas pasākumu īstenošanā. Tāpat Š.Puarē informēja, ka šā gada rudenī Latviju plāno apmeklēt “Medef” (Francijas Darba devēju konfederācija) pārstāvji.

Tāpat tikšanās laikā puses pārrunāja Latvijas un Francijas ekonomisko, kā arī politisko situāciju un valstu plānus tuvākajai nākotnei.

Šī bija Francijas vēstnieces Šantālas Puarē pirmā jeb iepazīšanās vizīte pie ekonomikas ministra Arta Kampara.

***

2009.gadā pēc kopējā tirdzniecības apgrozījuma Francija bija Latvijas 14. lielākā tirdzniecības partnervalsts (15. nozīmīgākā eksporta un 11. – importa partnervalsts).

2009.gadā, salīdzinot ar 2008.gadu, kopējais tirdzniecības apgrozījums ar Franciju globālās ekonomiskās krīzes iespaidā samazinājās par 18,6% un sasniedza 321 miljonu eiro, tajā skaitā eksports samazinājās par 4,1%, sasniedzot 134,6 miljonus eiro, bet imports samazinājās par 26,6%, sasniedzot 186,4 miljonus eiro.

Pērn Latvija uz Franciju eksportēja preces 88 miljonu eiro apjomā (kas ir par 16,4% mazāk nekā 2008.gadā), bet no Francijas importēja preces 150 miljonu eiro apjomā (kas ir par 30,4% mazāk nekā 2008.gadā).

Tāpat Latvija uz Franciju eksportēja pakalpojumus 46,7 miljonu eiro apjomā (kas ir par 33% vairāk nekā 2008.gadā), bet no Francijas importēja pakalpojumus 36,4 miljonu eiro apjomā (par 5,2% mazāk nekā gadu iepriekš).

Svarīgākās eksporta preces uz Franciju 2009.gadā bija saplāksnis no koka loksnēm, saldēta saidu fileja, rapšu vai ripšu sēklas, izolēti vadi, kabeļi un citi izolēti elektrības vadītāji, parastās egles zāģmateriāli, kūdra.

Savukārt svarīgākās importa preces no Francijas bija medikamenti, daļas un piederumi mašīnām, mašīnas lauksaimniecības kultūru novākšanai vai kulšanai, elektroaparatūra strāvas ieslēgšanai, lauksaimniecības riteņtraktori.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!