• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 26. janvāra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.1999., Nr. 23/24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21290

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta biedrs - Eiropas Savienības sēdē

Vēl šajā numurā

27.01.1999., Nr. 23/24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 26. janvāra sēdē

Akceptēts rīkojums "Par 1979.gada Bonnas konvenciju par migrējošo savvaļas dzīvnieku sugu aizsardzību".

Akceptēti noteikumi "Par Ministru kabineta 1996.gada 28.maija noteikumu Nr.186 "Bērnu tiesību aizsardzības komisijas nolikums" atzīšanu par spēku zaudējušiem".

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu "Par konsolidētajiem gada pārskatiem". Paredzams, ka likums noteiks vispārīgos konsolidēto pārskatu sagatavošanas noteikumus, konsolidācijā iesaistāmo sabiedrību loku, kā arī konsolidētā pārskata un konsolidētā ziņojuma sastādīšanas, pārbaudes, apstiprināšanas un publicēšanas kārtību. Likums attieksies uz Uzņēmumu reģistrā reģistrētajām sabiedrībām, ja tās ir koncerna mātes sabiedrības.

Valdība akceptēja noteikumus "Kārtība, kādā ar akcīzes nodokli naftas produktiem apliek naftas gāzes un pārējos gāzveida ogļūdeņražus". Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā ar akcīzes nodokli naftas produktiem apliek naftas gāzes un pārējos gāzveida ogļūdeņražus, kā arī prasības juridiskai personai, kuras valdījumā ir automobiļu gāzes uzpildes stacija, un atbildību par šo noteikumu neievērošanu.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 19.maija noteikumos Nr.188 "Noteikumi par valstij piekritīgās mantas uzskaiti, novērtēšanu un realizāciju". Grozījumi reāli paātrinās jau ar tiesas spriedumu sadalīto dzīvojamo māju reālo daļu (dzīvokļu) privatizāciju.

Akceptēti noteikumi "Apdrošināto aizsardzības fonda līdzekļu glabāšanas kārtība". Fonda līdzekļi tiks glabāti Valsts kasē atvērtos speciālos kontos šo līdzekļu glabāšanai.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu "Emigrācijas likums". Tā mērķis būs nodrošināt Latvijas pilsoņu un nepilsoņu tiesības izceļot uz pastāvīgu dzīvi citā valstī, kā arī aizsargāt valsts un personu intereses saistībā ar emigrāciju. Sakarā ar likumprojektu "Emigrācijas likums" akceptēts grozījumu projekts likumā "Par nodokļiem un nodevām", kurā precizēts jautājums par valsts nodevu par iesnieguma par emigrāciju izskatīšanu. Grozījumu projekts "Repatriācijas likumā" izstrādāts, lai to precizētu saskaņā ar likumprojektu "Emigrācijas likums".

Valdība akceptēja grozījumu projektu likumā "Par ugunsdrošību". Tas paredz noteikt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam pārraudzības statusu un redakcionāli precizē vairākus likuma pantus.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1998.gada 31.marta rīkojumā Nr.147 "Par investīciju projektiem, kas 1998.gadā finansējami no valsts pamatbudžeta dotācijas no vispārējiem ieņēmumiem, valdības aizdevumiem un galvojumiem, kā arī valsts speciālā budžeta līdzekļiem".

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas, Igaunijas Republikas Aizsardzības ministrijas un Lietuvas Republikas Nacionālās aizsardzības ministrijas Vienošanās memorandu par Baltijas bataljona vadīšanu, finansēšanu un pārvaldīšanu". Vienošanās memorands stāsies spēkā pēdējā paraksta dienā un tiks noslēgts uz nenoteiktu laiku.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Vienošanās memorandu par trīs Baltijas bataljona kontingentu izvietošanu Dānijas bataljona Daudznacionālo stabilizācijas spēku (SFOR) sastāvā Bosnijā un Hercegovinā".

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas un Somijas Republikas sociālās drošības līgumu". Līgums sekmēs personu sociālo drošību, tām pārvietojoties Latvijas un Somijas teritorijā, kā arī novērsīs dubultu sociālo apdrošināšanas iemaksu iekasēšanu.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 21.novembra noteikumos Nr.351 "Naturalizācijas pārvaldes nolikums". Grozījumi nepieciešami, jo no 1999.gada 1.janvāra Naturalizācijas pārvalde nodarbojas ar to bērnu atzīšanu par Latvijas pilsoņiem, kuri dzimuši pēc 1991.gada 21.augusta. Grozījumi precīzi nošķirs Naturalizācijas pārvaldes un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes kompetenci pilsonības piešķiršanas jautājumos.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 25.marta rīkojumā Nr.146 "Par valsts bezpeļņas akciju sabiedrības "Kultūrkapitāla fonds" padomi" un Ministru kabineta 1998.gada 29.jūlija rīkojumā Nr.383 "Par Latvijas Muzeju padomi". Rīkojumos vārdi "R.Umblija — kultūras ministre" aizstāti ar vārdiem "K.Pētersone — kultūras ministre".

Akceptēts rīkojums "Par valsts kapitāla daļu publiskajā akciju sabiedrībā "Pasaules tirdzniecības centrs "Rīga""". Tas paredz saglabāt valsts īpašumā kapitāla daļu publiskajā akciju sabiedrībā "Pasaules tirdzniecības centrs "Rīga"" — 105 300 parasto akciju ar balsstiesībām (vienas akcijas nominālvērtība ir viens lats). Par šīs valsts kapitāla daļas turētāju iecelta bezpeļņas organizācija valsts akciju sabiedrība "Latvijas Attīstības aģentūra".

Valdība akceptēja instrukciju "Kārtība, kādā ierēdnim (ierēdņa kandidātam) var piešķirt apmaksātu papildu atvaļinājumu". Instrukcija noteiks kārtību, kādā ierēdnim var piešķirt apmaksātu papildu atvaļinājumu par dienesta pienākumu veikšanu virs nedēļas normālā darba laika, par darbu īpašos apstākļos vai nakts laikā.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas valdības un Islandes Republikas valdības līgumu par ieguldījumu veicināšanu un savstarpēju aizsardzību".

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts likumā "Par dzīvojamo telpu īri". Grozījumi likumā nepieciešami sakarā ar to, ka Īrestiesas likums stāsies spēkā 2000.gada 1.janvārī, nevis 1999.gadā.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas delegāciju Hāgas forumā". Par Latvijas delegācijas vadītāju apstiprināts labklājības ministrs Vladimirs Makarovs.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Kārtība, kādā ar nekustamā īpašuma nodokli neapliek zemi, kuru aizņem jaunaudzes un apmežojumi". Jaunaudzes un apmežojumi jaunaudžu vecumā ir tehniskajā pieņemšanā pieņemtas apstādītas, apsētas vai dabiski atjaunojušās platības, kurās koku vecums nav lielāks par: skuju kokiem — 40 gadiem; cietajiem lapu kokiem — 40 gadiem; mīkstajiem lapu kokiem (izņemot baltalksni) — 20 gadiem; baltalksnim — 10 gadiem.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības, Igaunijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības līgumu par konsulāro sadarbību un palīdzību".

Pieņemta zināšanai informācija par līdzekļu piešķiršanu Latvijas nodaļas publicēšanai NATO 50.gadadienai veltītajā brošūrā. Ņemot vērā izteiktos priekšlikumus, aizsardzības ministram Ģirtam Valdim Kristovskim uzdots iedalīt no ministrijas līdzekļiem 1950 latu Latvijas nodaļas publicēšanai NATO 50.gadadienai veltītajā brošūrā, kuru NATO uzdevumā gatavo kompānija "The Winchester Group".

Pieņemta zināšanai labklājības ministra Vladimira Makarova sniegtā informācija par materiālo atbalstu Makučoņu ģimenei. Finansu ministrijai uzdots no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem: piešķirt Makučoņu ģimenei vienreizēju pabalstu 3000 latu (pēc nodokļu nomaksas) sakarā ar trīnīšu piedzimšanu un piešķirt Rites pagasta pašvaldībai 1100 latu mājas aprūpes nodrošināšanai Makučoņu ģimenes bērniem līdz viena gada vecumam.

Pieņemts zināšanai Reģionālās attīstības padomes iesniegtais pārskats par mērķprogrammu un rīcības izpildes gaitu Latvijas Lauku attīstības programmas realizācijai 1998.gadā. Finansu ministrijai saistībā ar pārējām ministrijām uzdots atrast finansējumu Latvijas Lauku attīstības programmas turpmākai realizācijai. Ministrijām uzdots turpināt īstenot Latvijas Lauku attīstības programmu, sevišķu uzmanību pievēršot prioritātēm, kuras ir izvirzāmas saistībā ar Eiropas Kopienas atbalstu īpašiem pirmsiestāšanās pasākumiem lauksaimniecībā un lauku attīstībā ( Special Action for the Pre–Accession for Agriculture and Rural Development – SAPARD). Reģionālās attīstības padomei uzdots turpināt koordinēt Latvijas Lauku attīstības programmas īstenošanu, veikt tās monitoringu, kā arī reizi gadā sagatavot un iesniegt Ministru kabinetā ziņojumu par programmas realizācijas gaitu. Valsts kancelejai uzdots iesniegt pārskatu Saeimā.

Akceptēts konceptuālais jautājums par valsts amatpersonu deklarāciju aizpildīšanas un iesniegšanas kārtību. Koncepcija paredz izdarīt neatliekamus grozījumus Korupcijas novēršanas likumā, ar kuriem Ministru kabinetam tiek piešķirtas tiesības apstiprināt likuma izpildei nepieciešamos normatīvos dokumentus. Finansu ministrijai kopīgi ar Tieslietu ministriju uzdots izstrādāt likumprojektu par grozījumiem Korupcijas novēršanas likumā, kurā paredzēts pilnvarot Ministru kabinetu apstiprināt Korupcijas novēršanas likumā noteikto valsts amatpersonu deklarāciju veidlapas un to aizpildīšanas un iesniegšanas kārtību. Likumprojektu nolemts izskatīt Ministru kabineta 2.februāra sēdē.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!