• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nacionālā trīspusējās sadarbības padome: Par budžeta sagatavošanu un valsts fiskālo politiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.07.2010., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/212847

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

06.07.2010., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nacionālā trīspusējās sadarbības padome: Par budžeta sagatavošanu un valsts fiskālo politiku

1.jūlijā Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) sēdē valdība un sociālie partneri uzklausīja Finanšu ministrijas ziņojumu par fiskālo politiku 2011.gadam un valsts budžeta sagatavošanu un vienojās, ka nepieciešams rūpīgi izvērtēt turpmāko konsolidācijas pasākumu un nodokļu politikas prognozējamo ietekmi uz valsts makroekonomisko un sociālo attīstību, kā arī uzņēmējdarbību.

Finanšu ministrija NTSP dalībpuses iepazīstināja ar makroekonomiskās attīstības scenāriju 2010.–2013.gadam, nodokļu politikas attīstības virzieniem un pieejām konsolidācijas pasākumu veikšanai 2011.gada budžetā. Sociālie partneri aicināja valdību vērtēt plānoto konsolidācijas pasākumu sociālo efektu, nodokļu iekasēšanas administratīvos izdevumus, kā arī veikt salīdzinošo nodokļu sistēmas analīzi Baltijas valstīs. Ministru prezidents Valdis Dombrovskis norādīja, ka valdība turpina diskusijas, viedokļu saskaņošanu un priekšlikumu izstrādi saistībā ar turpmāko fiskālo politiku. Valdība un sociālie partneri vienojās par nepieciešamību nākamajā NTSP sēdē augustā iepazīties ar Finanšu, Ekonomikas, Satiksmes, Labklājības un Zemkopības ministrijas ziņojumiem par 2011.gada budžetu un fiskālo politiku.

Tāpat NTSP dalībpuses noklausījās Labklājības ministrijas informatīvo ziņojumu par priekšlikumiem koplīgumos ietverto normu piemērošanai. Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) pauda viedokli par to, ka Atlīdzības likums ierobežo tiesības vienoties par darba koplīgumu saturu. NTSP dalībpuses vienojās uzdot NTSP Darba lietu trīspusējās sadarbības apakšpadomei divu mēnešu laikā izstrādāt tiesību aktu projektu par grozījumiem Atlīdzības likuma 3.panta 4.daļā, paplašinot iespējas sociālajiem partneriem vienoties par papildu sociālajām garantijām, kā arī izvērtēt priekšlikumu par koplīgumos iekļauto darba devēja izdevumu atzīšanu par attaisnotajiem izdevumiem, nosakot šā priekšlikuma īstenošanas ietekmi uz valsts budžetu.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!