• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mūsu tautas attīstība speciālistu vērtējumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.1999., Nr. 23/24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21283

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mūsu tautas attīstība speciālistu vērtējumā (turpinājums)

Vēl šajā numurā

27.01.1999., Nr. 23/24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mūsu tautas attīstība speciālistu vērtējumā

Iznācis gadskārtējais izdevums "Latvija. Pārskats par tautas attīstību 1998"

VAKS.JPG (24115 BYTES) Vakar, 25. janvārī, Rīgas Kongresu namā notika ceturtā gadskārtējā Apvienoto Nāciju Attīstības programmas (UNDP) sponsorētā un Latvijas ekspertu sagatavotā izdevuma "Latvija. Pārskats par tautas attīstību 1998" prezentācija. Tajā piedalījās Ministru prezidents Vilis Krištopans, labklājības ministrs Vladimirs Makarovs, UNDP pastāvīgais pārstāvis Latvijā Jans Sands Sorensens un pārskata galvenais redaktors Tālis Tisenkopfs.

1998. gada pārskata pamattēma ir indivīda, valsts un privātsektora loma tautas attīstībā. Pārskata veidotāji galveno akcentu ir likuši uz indivīda, valsts un privātsektora partnerību tautas attīstībā. Attiecībā uz indivīdu priekšplānā izvirzīta tēze par konkurētspēju, cilvēkresursu attīstīšanu un sociālo aizsardzību. Runājot par indivīda saikni ar valsti, kā būtiskākais tiek uzsvērts uzticības valstij vairošana, varas decentralizācija, publisko pakalpojumu kvalitāte un pilsoniskā līdzdalība, savukārt indivīda attiecībās ar privātsektoru — ideja par darbaspējas veidošanu un darbaspēka pilnvērtīgāku izmantošanu.

Izdevuma prezentāciju atklāja Ministru prezidents Vilis Krištopans :

— Cienījamās dāmas, godājamie kungi! Man ir liels gods piedalīties izdevuma "Latvija. Pārskats par tautas attīstību 1998" prezentācijā. Pagājušais gads bija notikumiem bagāts gan Latvijai, gan Apvienoto Nāciju Organizācijai. ANO tas bija Vispārējās cilvēktiesību deklarācijas 50. gadadienas atzīmēšanas gads, savukārt Latvijai nozīmīgākie notikumi bija vēlēšanas un referenduma rezultāti, kuru nozīmīgumu ir grūti pārvērtēt. Pagājušais gads Latvijai atnesa politisku un ekonomisku stabilitāti. Tagad Latvija ir demokrātijas un labklājības valsts, kas vēlas kļūt par Eiropas Savienības un NATO dalībvalsti. Referenduma rezultāti apliecina mūsu sabiedrības gatavību iet integrācijas un konsolidācijas ceļu. Arī stabilas ekonomiskās vides izveide ir devusi savus rezultātus, Latvijai ir viens no labākajiem progresa ziņojumiem starp Austrumeiropas valstīm. Pagājušajā gadā bija vērojams arī nozīmīgs iekšzemes kopprodukta pieaugums. Tas viss ir guvis atspulgu arī pārskatā par tautas attīstību. Nobeidzot es gribētu pateikties visiem, kas piedalījās šodien prezentējamā izdevuma tapšanā.

Tad vārds tika dots labklājības ministram Vladimiram Makarovam :

Labdien, dāmas un kungi! Atkal ir pienākusi reize, kad Apvienoto Nāciju Attīstības programma publisko savu pētījumu, ko veikuši Latvijas eksperti,— "Pārskatu par tautas attīstību." Un ir pienācis laiks paskatīties, kādi mēs esam un kāpēc mēs tādi esam. Es domāju, ka šis pētījums, tāpat kā iepriekšējie, vēl ne reizi vien būs daudzu politiķu rokās, tāpēc es pakavēšos pie tām sadaļām, kas man šķita būtiskas un manī personīgi radīja satraukumu. Veiksmīgas sociālās politikas instruments, bagātas valsts rādītājs ir nacionālais kopprodukts, rēķinot uz vienu iedzīvotāju, un šajā ziņā Latvija nebūt neatrodas spīdošās pozīcijās.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!