• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrijas 1998. gada 4. marta informācija "Par piedāvājumu kompensēt nekustamā īpašuma nodokļa neizpildi pašvaldību budžetu iztrūkumu gadījumā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.03.1998., Nr. 58/59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/212807

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Energoapgādes regulēšanas padomes Licenču biroja informācija

Par pieteikumiem licenču piešķiršanai energoapgādei Latvijā

Vēl šajā numurā

05.03.1998., Nr. 58/59

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Finanšu ministrija

Veids: informācija

Pieņemts: 04.03.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finansu ministrija

Informācija

1998.gada 4.martā

Par piedāvājumu kompensēt nekustamā īpašuma nodokļa neizpildi pašvaldību budžetu iztrūkumu gadījumā

Ievērojot Pašvaldību savienības un atsevišķu deputātu pēdējā laikā bieži izteiktās šaubas par nekustamā īpašuma nodokļa prognozes izpildi, finansu ministrs Robers Zīle piedāvājis garantēt šī nodokļa šī gada prognozes pašvaldību budžetu neizpildes gadījumā.

"Pašvaldībām, kuru budžetos šī nodokļa dēļ radīsies iztrūkums un to nesegs iedzīvotāju ienākuma nodokļa pārpilde, Finansu ministrija ir gatava kompensēt nekustamā īpašuma nodokļa neizpildi," paziņojis finansu ministrs Roberts Zīle.

Šo priekšlikumu finansu ministrs izteicis šīrīta valdību veidojošo frakciju sadarbības padomes sēdē un uzskata, ka "tas varētu būt arī pašvaldībām pieņemams galveno neskaidrību risinājums finansu izlīdzināšanas likumā".

Ministrs Roberts Zīle izteicis cerību, ka šo priekšlikumu atbalstīs arī Saeimas Budžeta un finansu komisija, kā arī parlamenta deputātu vairākums. "Gribētos ticēt, ka ar šo priekšlikumu beidzot varētu paātrināt finansu izlīdzināšanas likuma pieņemšanu galīgajā variantā Saeimā, lai pašvaldības savukārt varētu pieņemt savus budžetus un normāli strādāt," izteicies finansu ministrs Roberts Zīle, "arī Finansu ministrija, kas, starp citu, visu šo laiku nav izvairījusies no sarunām ar pašvaldībām un ir meklējusi pieņemamus risinājumus, ir ieinteresēta, lai ātrāk beigtu šo nenoteikto situāciju."

FM informācijas dienests

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!