• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sardzē un godā par savu namu, par savu tautu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.01.1999., Nr. 21/22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21261

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mantojumu ziņas

Vēl šajā numurā

26.01.1999., Nr. 21/22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sardzē un godā par savu namu, par savu tautu

Vakar, 25.janvārī, tika parakstīts Igaunijas "Kaitseliit", Latvijas Zemessardzes un Lietuvas KASP sadarbības plāns

M1.JPG (19836 BYTES)M2.JPG (17174 BYTES) Vakar, 25.janvārī, Rīgā, Latvijas Zemessardzes štābā, tika parakstīts Igaunijas "Kaitseliit", Latvijas Zemessardzes un Lietuvas KASP sadarbības plāns 1999.gadam. No Igaunijas puses dokumentu parakstīja "Kaitseliit" komandieris, pulkvežleitnants Lujs Jānsons (augšējā attēlā pirmais no kreisās), no Latvijas puses Zemessardzes komandiera a.p.i., ZS pulkvežleitnants Ildefons Jasens (augšējā attēlā vidū) un no Lietuvas puses KASP komandieris, pulkvedis Arvīds Pocus (augšējā attēlā pirmais no labās).

Svinīgajā brīdī bija klāt arī Latvijas militārais atašejs Čehijā un Lietuvā kapteinis Normunds Bērzkalns (attēlā pa kreisi). Preses konferencē Zemessardzes komandiera a.p.i., ZS pulkvežleitnants I.Jasens teica, ka Latvijas Zemessardze līgumpunktus pildīs saskaņā ar iespējamo finansējumu. Lietuvas KASP komandieris, pulkvedis Arvīds Pocus pastāstīja, ka Lietuvā tikko pieņemts likums par finansējumu KASP — 1,2% no kopprodukta 1999.gadā, 1,45% līdz 2000.gadam un 2% līdz 2002.gadam. Igaunijas "Kaitseliit" komandieris, pulkvežleitnants Lujs Jānsons pastāstīja, ka "Kaitseliit" nav tik liela finansējuma kā KASP, tomēr tas ir lielāks nekā Zemessardzei, arī "Kaitseliit" skaitliskais sastāvs ir mazāks nekā Latvijā.

Teksts un foto: Agris Dzelme

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!