• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latgali mūsu kopīgās Latvijas zīmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.01.1999., Nr. 21/22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21258

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latgali mūsu kopīgās Latvijas zīmē (turpinājums)

Vēl šajā numurā

26.01.1999., Nr. 21/22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latgali mūsu kopīgās Latvijas zīmē

Piektdien, 22. janvārī, Ministru prezidents Vilis Krištopans devās uz Latgali apmeklēt Rēzeknes un Daugavpils rajonu

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

K9.JPG (26881 BYTES)
Ministru prezidents Vilis Krištopans Rēzeknes pilsētas domē uzrunā pilsētas un rajona vadītājus

K8.JPG (16511 BYTES)
Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdis Jānis Jukna

K7.JPG (20201 BYTES)
Daugavpils pilsētas domes priekšsēdis Aleksejs Vidavskis

Ministru prezidenta Viļa Krištopana oficiālās pārstāvniecības pirmā un tamlīdz arī tālākā vizīte aizvadītās nedēļas nogalē bija veltīta Latgalei: Rēzeknes un Daugavpils rajona apmeklējumam. Visnotaļ pelēcīgā, mākoņainā, miglainā un reizumis lietainā diena tomēr sagādāja daudz iespaidu.

Sākot ar tikšanos Jēzus Sirds katedrālē. Rēzeknes — Aglonas diecēzes bīskapa Jāņa Bula labvēlībā. Katedrāle jau kopš paša rīta apcerīgā noskaņojumā gaidīja Ministru prezidentu, lai pateiktos par viņa personisko materiālo atsaucību baznīcas un draudzes turpmākajām gaitām. Bīskaps svētīja Ministru prezidenta pašreizējās un turpmākās gaitas, kas veltītas ne tikai Latgalei, bet visai Latvijai kopumā uz XXI gadsimta un nākamā gadu tūkstoša sliekšņa. Bīskaps Jānis Buls runāja par to, cik svarīga ir visu Latvijas ticīgo cilvēku kopība, cik būtiska ir saskaņa visiem, kuri baznīcu uzskata ne tikai par simbolu, bet arī par tikumības stiprinājumu. Viņš bilda: no tā, cik stipras būs mūsu draudzes dažādās konfesijās, mēs varēsim iet uz priekšu Latvijas cilvēku garīgajā kopībā ne tikai ar Jēzus Kristus vārdu, bet arī ar ikviena ticīgā dvēseles stiprinājumu ikdienas darbos un rosmēs par godu savai tautai un tēvzemei.

Bīskapam un Ministru prezidentam pēc Jēzus Sirds katedrāles apmeklējuma baznīcas palīgtelpās nelielā sabiedrībā bija saruna arī par vairākām Latgalei šobrīd būtiskām problēmām. Kārtējo reizi tika skarta Aglonas katoļu ģimnāzijas problēma. Šīs mācību iestādes statuss joprojām ir miglains, jo pašreizējās internātģimnāzijas eksistence saistīta ar daudzām neskaidrībām, kuras vienā mirklī nespēj risināt ne draudze, ne vietējās pašvaldības. Cita starpā, bīskaps un Ministru prezidents pārrunāja arī Aglonas bazilikas pašreizējo situāciju, jo pāvesta Jāņa Pāvila II apmeklējuma priekšvakarā gan tika veikts kosmētiskais remonts, tomēr tagad nav kārtībā jumts, vajadzīgi arī citi remontdarbi, kam vajadzīgi prāvi līdzekļi, kuru draudzei nav un arī tuvākajā laikā nebūs. Ministru prezidents un bīskaps tāpat runāja par ticības mācības stundām vispārizglītojošās skolās. Šajā ziņā, kā var secināt, nav nepārvaramu šķēršļu, tomēr Izglītības likumam ir savas prasības un visām konfesijām Latvijā šajā ziņā jābūt vienlīdzīgām.

Darba dienas pirmā puse Rēzeknē bija veltīta tam, lai tiktos ar Rēzeknes pilsētas domes vadību un uzņēmējiem, arī speciālās ekonomiskās joslas pārstāvjiem. Ar Ministru prezidentu dialogu risināja pilsētas domes priekšsēdis Jānis Jukna, priekšsēža vietnieks, vides un reģionālās attīstības nodaļas vadītājs Jānis Karro, domes deputāti — slimnīcas neiroķirurģijas un neiroloģijas nodaļas vadītājs Nikolajs Mazurenko, maizes ražošanas uzņēmuma "Rēzeknes dzirnavnieks" vadītājs, viens no Rēzeknes sporta dzīves faniem Vilmārs Staņislavs Jukna, SIA "Ceļi un tilti" pārvaldnieks Kārlis Treijs un citi.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!