• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
2010. gada 10. jūnija likums "Grozījumi Nolietotu transportlīdzekļu apsaimniekošanas likumā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.06.2010., Nr. 102 https://www.vestnesis.lv/ta/id/212504

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grozījumi Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā

Vēl šajā numurā

30.06.2010., Nr. 102

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: likums

Pieņemts: 10.06.2010.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi Nolietotu transportlīdzekļu apsaimniekošanas likumā

Izdarīt Nolietotu transportlīdzekļu apsaimniekošanas likumā (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 2004, 5.nr.; 2005, 9.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt visā likumā vārdu “otrreizēja” (attiecīgā locījumā) ar vārdu “atkārtota” (attiecīgā locījumā).

2.  1.pantā:

papildināt pantu ar 2.1 un 2.2 punktu šādā redakcijā:

“21) atkārtota izmantošana — darbības, kuru rezultātā nolietotu transportlīdzekļu detaļas izmanto to sākotnējam mērķim;

22) enerģijas reģenerācija — atkritumu sadedzināšana enerģijas ražošanai, izmantojot atkritumu sadedzināšanas procesā radīto siltumu;”;

papildināt pantu ar 3.1 un 3.punktu šādā redakcijā:

“31) preventīvie pasākumi — pasākumi, kas tiek veikti, lai mazinātu nolietotu transportlīdzekļu, to materiālu un vielu apjomu un kaitīgo ietekmi uz vidi;

32) pārstrāde — ražošanas process, izņemot enerģijas reģenerāciju, kura mērķis ir no atkritumiem iegūt materiālus izmantošanai to sākotnējam vai citam mērķim;”;

izteikt 4.punktu šādā redakcijā:

“4) ražotājs — transportlīdzekļa būvētājs vai persona, kas atbilstoši savai saimnieciskajai darbībai importē transportlīdzekļus uz kādu Eiropas Savienības dalībvalsti.”

3. Papildināt 4.pantu ar 5.punktu šādā redakcijā:

“5) pēc iespējas palielina pārstrādātu materiālu izmantošanu transportlīdzekļu un citu produktu ražošanā.”

4. Papildināt III nodaļu ar 5.pantu šādā redakcijā:

5.pants. Nolietotu transportlīdzekļu savākšanas sistēma

Ekonomisko procesu dalībnieki — ražotāji, izplatītāji, apdrošinātāji vai komersanti, kas nodarbojas ar nolietotu transportlīdzekļu, to sastāvdaļu un materiālu savākšanu, izjaukšanu, smalcināšanu, reģenerāciju, pārstrādi vai cita veida apstrādi, — veido sistēmas visu nolietoto transportlīdzekļu savākšanai, kurās pēc iespējas nodrošina arī vieglo automašīnu remonta laikā izjauktu lietotu detaļu savākšanu, vai piedalās tajās.”

5. 8.pantā:

izslēgt panta nosaukumā vārdus “un importētāja”;

izslēgt pirmo daļu;

aizstāt otrajā daļā vārdus “Transportlīdzekļu būvētājs” ar vārdu “Ražotājs”;

izteikt trešo daļu šādā redakcijā:

“(3) Ministru kabinets nosaka termiņus un apjomu, kādā ekonomisko procesu dalībnieki nodrošina nolietotu transportlīdzekļu (izņemot speciālos transportlīdzekļus — ātrās medicīniskās palīdzības automašīnas, katafalkus, motorizētus furgonus vai bruņumašīnas), to materiālu un detaļu atkārtotu izmantošanu, pārstrādi un reģenerāciju.”

6. Aizstāt 9.panta otrajā daļā vārdus “Vides ministrijai” ar vārdiem “Valsts vides dienesta attiecīgajai reģionālajai vides pārvaldei”.

7. Izslēgt 10.pantu.

8. 12.pantā:

papildināt pantu ar 1.1 daļu šādā redakcijā:

“(11) Informatīvajos materiālos, kurus izdod, laižot tirgū jaunus transportlīdzekļus, iekļauj šā panta pirmajā daļā minēto informāciju.”;

aizstāt trešajā daļā vārdu “otrreiz” ar vārdu “atkārtoti”.

9. Izteikt 13. un 14.pantu šādā redakcijā:

13.pants. Informācija, ko sniedz nolietotu transportlīdzekļu apstrādes uzņēmums

(1) Nolietotu transportlīdzekļu apstrādes uzņēmums pārskatu par iepriekšējo kalendāra gadu iesniedz katru gadu līdz 1.martam attiecīgajai Valsts vides dienesta reģionālajai vides pārvaldei vai komersantam, kuram uzdevumu šos pārskatus pieņemt ir deleģējusi Vides ministrija, slēdzot deleģējuma līgumu Valsts pārvaldes iekārtas likumā noteiktajā kārtībā. Ministru kabinets nosaka pārskatā ietveramo informāciju un pārskata veidlapas paraugu.

(2) Šā panta pirmajā daļā minētais komersants attiecībā uz tam deleģēto uzdevumu — pieņemt nolietotu transportlīdzekļu apsaimniekotāju pārskatus par iepriekšējo kalendāra gadu — ir Vides ministrijas pakļautībā.

14.pants. Informācija sabiedrībai un Eiropas Komisijai

(1) Valsts vides dienests vai komersants, kuram šo uzdevumu ir deleģējusi Vides ministrija, slēdzot deleģējuma līgumu Valsts pārvaldes iekārtas likumā noteiktajā kārtībā, apkopo informāciju par nolietoto transportlīdzekļu apsaimniekotāju pārskatiem un sagatavo ziņojumu Eiropas Komisijai atbilstoši tās noteiktajai ziņojuma formai. Eiropas Komisijai sniegtā informācija ir brīvi pieejama sabiedrībai. Vides ministrija minēto informāciju ievieto savā mājaslapā internetā.

(2) Šā panta pirmajā daļā minētais komersants attiecībā uz tam deleģēto uzdevumu  — apkopot informāciju par nolietoto transportlīdzekļu apsaimniekotāju pārskatiem un sagatavot ziņojumu Eiropas Komisijai atbilstoši tās noteiktajai ziņojuma formai — ir Vides ministrijas pakļautībā.”

Likums Saeimā pieņemts 2010.gada 10.jūnijā.

Valsts prezidents V.Zatlers

Rīgā 2010.gada 30.jūnijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!