• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pieņemot Satversmes tiesas jaunās tiesneses svinīgo solījumu un tiekoties ar Satversmes tiesas tiesnešiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.06.2010., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/212458

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Nacionālo bruņoto spēku komandieri

Vēl šajā numurā

29.06.2010., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pieņemot Satversmes tiesas jaunās tiesneses svinīgo solījumu un tiekoties ar Satversmes tiesas tiesnešiem


Latvijas Republikas Satversmes tiesa (izņemot tiesnesi Uldi Ķini) (no kreisās): Satversmes tiesas priekšsēdētājs Gunārs Kūtris, tiesneši Vineta Muižniece, Kristīne Krūma, Aija Branta, Viktors Skudra (vakar, 28.jūnijā, ievēlēts par Satversmes tiesas priekšsēdētāja vietnieku) un Kaspars Balodis – kopā ar Latvijas Valsts prezidentu Valdi Zatleru (centrā) Rīgas pilī 28.jūnijā
Foto: VPK

28.jūnijā Valsts prezidents Valdis Zatlers Rīgas pilī pieņēma jaunās Satversmes tiesas tiesneses Vinetas Muižnieces svinīgo solījumu.

Apsveicot jauno Satversmes tiesas tiesnesi pēc amata ķēdes saņemšanas, Valdis Zatlers Satversmes tiesas tiesnešiem sacīja:

“Satversmes tiesa ir īpaša institūcija – viena no tām, kurai iedzīvotāji uzticas visvairāk. Jums pieder galavārds, jūsu kompetentais vārds, jūsu neatkarīgais vārds, lai likumi un lēmumi atbilstu mūsu Satversmei. Jūs esat tie, kas aizsargā katru Latvijas pilsoni un visu mūsu sabiedrību kopumā pret iespējamajām nelikumībām. Tā tas ir bijis līdz šim un tā tam būtu jābūt arī turpmāk. Katrs jauns tiesnesis jūsu kolektīvā ir daļa no jūsu reputācijas un tautas uzticības jums kā pēdējā vārda teicējam.”

Valsts prezidents novēlēja Vinetai Muižniecei veiksmīgi iekļauties Satversmes tiesas kolektīvā un kopā ar citiem tiesnešiem veidot uzticību Satversmes tiesai kā institūcijai un Latvijai kā valstij.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!