• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pieņemot Ukrainas vēstnieku atvadu vizītē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2010., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/212387

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministrs: Par nākamā gada aizsardzības finansējuma plānu

Vēl šajā numurā

28.06.2010., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pieņemot Ukrainas vēstnieku atvadu vizītē

22.jūnijā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar Ukrainas vēstnieku Latvijā Raulu Čilačavu, kurš bija ieradies atvadu vizītē.

Ministru prezidents pateicās vēstniekam R.Čilačavam par personīgo ieguldījumu Latvijas un Ukrainas attiecību veicināšanā un stiprināšanā, kā arī uzklausīja vēstnieka viedokli, kā viņš vērtē abu valstu attiecību veidošanos šajā laikā.

Kā norādīja V.Dombrovskis: līdzšinējās divpusējās attiecības starp Ukrainu un Latviju attīstās pozitīvā gaisotnē. Attiecības ar Ukrainu ir prioritāte Latvijas ārpolitikā un attīstības sadarbības politikā.

Tikšanās laikā Latvijas valdības vadītājs un vēstnieks pārrunāja 2010.gada 28.–30.jūlijā plānoto trešo Starpvaldību komisijas sēdi Rīgā, kuras laikā iecerēts parakstīt Latvijas un Ukrainas sadarbības programmu 2010.–2011.gadam.

Ministru prezidents V.Dombrovskis sarunas laikā uzsvēra, ka Latvija ir gatava turpināt sadarbību ar Ukrainas Aizsardzības ministriju un Bruņotajiem spēkiem gan divpusējās sadarbības, gan arī Ziemeļvalstu un Baltijas valstu reģionālās aizsardzības sadarbības iniciatīvas ietvaros.

Ministru prezidents un vēstnieks pārrunāja līdzšinējās Ukrainas sarunas ar ES par Asociācijas līgumu. Kā norādīja V.Dombrovskis, tad ES un Ukrainas līguma noslēgšana veicinās un paātrinās reformu īstenošanu valstī, padziļinās Ukrainas un ES attiecības un veicinās sadarbību politiskajā un ekonomiskajā jomā.

Ministru prezidents V.Dombrovskis sarunā ar vēstnieku R.Čilačavu uzsvēra, ka redz Ukrainu kā nozīmīgu un perspektīvu ekonomiskās sadarbības partneri, jo, valstu tautsaimniecībām pārvarot globālās krīzes sekas un uzņēmējiem meklējot jaunus tirgus un sadarbības partnerus, starp Latviju un Ukrainu pastāv ekonomiskās sadarbības izaugsmes potenciāls.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!