• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par pieteikšanos Eiropas Padomes Ainavu godalgai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2010., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/212384

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta komitejas sēdē: 2010.gada 21.jūnijā

Vēl šajā numurā

28.06.2010., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par pieteikšanos Eiropas Padomes Ainavu godalgai

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) aicina pašvaldības, kā arī biedrības un nodibinājumus piedalīties Eiropas Padomes ģenerālsekretariāta organizētajā konkursā “Eiropas Padomes Ainavu godalga”, kurš Latvijā tiek rīkots pirmo reizi.

Konkursa mērķis ir veicināt ainavu aizsardzību, saglabāšanu un attīstību.

Konkursam var pieteikties pašvaldības vai to apvienības, kuras izstrādājušas un ieviesušas konkrētus rīcības plānus vai pasākumus, kas saistīti ar ainavu aizsardzību, pārvaldību vai plānošanu. Kā norāda organizatori, šo rīcības plānu vai pasākumu rezultātiem jābūt efektīviem, izmērāmiem un pierādītiem ilgstošā laika posmā, lai tie kalpotu par paraugu citām pašvaldībām un sabiedriskajām organizācijām Eiropā.

Tāpat konkursam var pieteikties arī biedrības un nodibinājumi, kuri veikuši nozīmīgus ieguldījumus ainavu aizsardzībā, pārvaldībā vai plānošanā.

Ņemot vērā, ka Eiropas Padomes Ainavu godalgai katra valsts var izvirzīt tikai vienu pārstāvi, RAPLM ir izveidojusi komisiju, kura izvērtēs iesniegtos pieteikumus. Papildus tiks ņemts vērā arī sabiedrības viedoklis, tādēļ konkursam pieteiktie projekti būs aplūkojami un novērtējami ministrijas mājaslapā www.raplm.gov.lv.

Konkursa idejas aizsākumi meklējami Eiropas ainavu konvencijā, kuru Latvijā ar likumu “Par Eiropas ainavu konvenciju” pieņēma 2007.gada marta beigās. Ieviešot Eiropas ainavu konvenciju Latvijā, RAPLM ainavu politikas jautājumus ir iekļāvusi Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas līdz 2030.gadam Telpiskās attīstības perspektīvā.

Eiropas ainavu konvencijas mērķis ir veicināt ainavu aizsardzību, pārvaldību un plānošanu, kā arī organizēt sadarbību par ainavu jautājumiem Eiropā. Konvencijā sniegtas definīcijas terminiem “ainava”, “ainavu politika”, “ainavu aizsardzība”, “ainavu pārvaldība”, kā arī “ainavu plānošana” un “ainavu kvalitātes mērķis”.

Ar konkursa noteikumiem var iepazīties RAPLM mājaslapā sadaļā “Aktualitātes”.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!